Türkan Taşcı

Türkan Taşcı

Halen Ne Konuşuyoruz?

Halen Ne Konuşuyoruz?

Başörtüsü konusu sene 2023 ama halen tartışılıyor.

Uzay, teknoloji, bilim konuşmak varken bizleri bu olaylar meşgul ediyor.

Size de sık denk gelmiştir bu aralar, kapalı kadınlara karşı 'sanki bir düğmeye basılmış gibi' her ilde aynı durumlar görülmeye başlandı.

Dolmuşta senin yanına oturmam deyip kapalı kadını öteleyen ve geçtiğimiz gün epey sosyal medyada gündemde kalan bir olay vardı. Hepimiz karşılaşmışızdır. Bunun gibi birkaç farklı ilde de yaşandı. Son geçen hafta Kültürpark'da kalabalığın biriktiğini görüp anlam veremeyip yakınlaştım.

Kavga olduğu belli olan kalabalıkta olayı öğrenmek için sordum. Kapalı hanımefendi yolda yürürken yanından geçen açık hanımefendi "gidin Arabistan’da yaşayın" diye bağırıyor. Açık kadına genç kız karşılık verince de konu büyüyerek kavgaya dönüşüyor. Şöyle bir baktım benim memleketimde bile böyle düşünceler başladıysa ne diyeceğimi bilemedim.

Açık kadınlar kapalıları itham ederek istemediklerini dile getiriyorlar.

Bu nasıl bir özgürlükçü bakış açısı nasıl bir mantık anlamak güç...

Dini algısı, hayata bakış açısına göre kılık kıyafet veya fikre sahip olmak kişinin özgürlüğüdür. Bu özgürlük verilmiş kimse de alamaz. Herkes dilediği gibi yaşama hakkına sahip bunu konuşmak bunun için efor sarf etmek bile saçmalık gerçekten.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkan Taşcı Arşivi
SON YAZILAR