Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin adayı olacağını duyurdu.
Bir televizyon programına konuk olan Uysal, adaylığını açıklarken şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’nin Demokrat Parti’nin temsil ettiği köklü değerlerle yeniden ayağa kalkması gerekiyor. 2028 seçimlerinde bu idealleri hayata geçirmek için Demokrat Parti’nin Cumhurbaşkanı adayıyım.”
ALTILI MASA ÜYESİYDİ
Gültekin Uysal, 12 Şubat 2022’de kurulan ve 26 Ocak 2023’te "Millet İttifakı" olarak duyurulan Altılı Masa’nın üyelerinden biriydi. Altılı Masa, 2023 seçim sürecinde muhalefetin ortak adayı üzerinde uzlaşmaya çalışmıştı.
Uysal’ın adaylık kararı, Demokrat Parti’nin 2028 seçimlerindeki stratejisi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.