İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili konular ifadeler sonucu "terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteğiyle karşı karşıya..
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından desteklenen iddianamede, Başsavcı Akın Gürlek'in "mağdur" sıfatıyla yer aldığı belirtildi. İddianamede, İmamoğlu'nun bir panelde yaptığı konuşmada, Başsavcı Gürlek'e yönelik kullanımlarda ifadelerde suç unsurunun bulunduğu tespit edilerek, yeniden başlatıldı.
İddianamede, İmamoğlu'nun aleni şekilde kullandığı söylemlerin, Başsavcı Gürlek'in cesurluğunu zedelemeye yönelik olduğu ve söz konusu ifadelerin düşüncelerinin açıklandığı bölgede aşıldığı, kişinin sevgililiğini hedef alınarak ifade edildi. İmamoğlu'nun, Başsavcı Gürlek ve ailesini hedef alarak, zarara uğratılacağına süt ifadeleri ve bunun da tehdit suçunun oluşmasına karar verildi.
İmamoğlu'nun 27 Ocak'ta düzenlenen basın toplantısında, mahkemelerde görevli bilirkişilerden birini hedef göstererek, "yargıyı etkilemeye teşebbüs etmek" suçunu iddianamede yer aldı. Bu durumun bozulmaması İmamoğlu'nun görevinin sunduğu birimleri ve genişletmeyi kullanarak deneme organları üzerinde yazdırma oluşturma amacı taşınıyordu.
İddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret", "tehdit" ve "terörle mücadelede görev yapmış kişileri hedef göstermek" suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ayrıca İmamoğlu'nun kamu görevi yapma hakkından da yoksun bırakılabileceği yazıldı.
İddianame, değerlendirilmek üzere ağır mahkeme cezasine gönderildi ve mahkeme heyetinin incelemesi devam ediyor.