Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelmeli mi? / Sokak röportajı

Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelmeli mi? / Sokak röportajı

Anadolu'da Bugün TV vatandaşlara asgari ücret ve en düşük emekli maaşına zam gelsin mi? diye sordu. İşte cevaplar…

Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelmeli mi? / Sokak röportajı
Okunma Süresi: 2 dk

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELSİN Mİ? SOKAK RÖPORTAJI / KONYA

“BAKAN’A ZAM YAPILINCA EKONOMİ BATMIYOR, ASGARİ ÜCRETLİYE YAPINCA BATIYOR.”

“Ne mi düşünüyorum? 10 bin TL alan emekli ve 17 bin TL alan asgari ücretliye zam yapılırsa ekonomi batıyor, ama 140 bin TL alan Çalışma Bakanı ve Hazine Bakanı’na 29 bin TL zam yapılırsa ekonomi güzel, yandaşlarının trilyonlarca vergi borçları silinirse ekonomi batmıyor ama gariban asgari ücretli ve 10 bin TL alan emekliye zam yapılırsa ekonomi batıyormuş. Acaba ondan mı batıyor, yoksa iyi idare edilmemekten mi batıyor?”

“ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİNCE DİĞER İHTİYAÇLARA DA ZAM GELİYOR.”

“Zam gelince her şeye zam geliyor zaten. 20-25 bin TL yapsalar yine millet geçinemeyecek. Zaten asgari ücrete zam yapınca her şeye yapıyorlar. Buna bir çözüm bulsunlar. Ya asgari ücrete zam yapsınlar ya da yaptıkları zaman yemeye,içmeye, suya ve doğalgaza zam yapmayacaklar. Asgari ücret 30 bin TL olsun, yine millet geçinemeyecek. Hiç inanmıyorum zam geleceğine. Ben asansörcüyüm ve 17 bin TL alıyorum. Bana şu an yetiyor ama ilerde evlendiğim zaman 17 bin TL bana yetmeyecek.”

“DEVLET BİR POLİTİKA UYGULUYOR, BUNUN ASGARİ ÜCRET ÜSTÜNDEN OLMAMASI LAZIM.”

“Genel olarak enflasyon oranlarının altında bir beklenti var. Bunu karşılamak için vatandaşların geçimini üst düzeye çıkartmaları gerekiyor. Her şey ortada, görüyoruz. Ev kiraları, elektrik ve su faturaları var. Bir ailenin 2 çocuğu varsa geçinme ihtimali tabii ki daha az olur. Devlet bir politika uyguluyor ama bunun asgari ücret üzerinden uygulanmaması lazım.”

“SERBEST PİYASAYI KALDIRMALARI LAZIM.”

“Hükümetin yapıp bileceği bir iş. Yapsa ayrı, yapmasa ayrı dert. Ama serbest piyasayı ortadan kaldırmadıktan sonra istediği kadar zam yapsın. Bu şekilde bir yere varamayız. 100 bin TL de alsak, 500 bin TL de alsak da bir işe yaramaz. Serbest piyasayı kaldırmaları lazım. Zam üstüne zam yapıp duruyorlar. Ama buğdaya, arpaya zam yok. Para daha emeklinin, memurun cebine girmeden ekmeğe gidiyor zaten. Sonu nereye varacak? Fiyatlar yükseldikçe bir yere varamayız. Sabit tutulması lazım. Çarşamba günü pazara gittim ve kıl biber 120 TL’ydi. Bu sebze dışarıdan gelmiyor, kendimiz üretiyoruz. Karpuz bir hafta önce 9 TL’ydi, şimdi 16 TL. Zor, alamıyoruz yani.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız