Konya il merkezindeki ve ilçelerdeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerini sunan kamu sağlık tesislerinin başhekimleri, 2024 yılına ait veriler ışığında düzenlenen bir değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlık etti.

2024 yılı boyunca gerçekleştirilen diş tedavi işlemleri, hasta sayıları, yapılan dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, protez uygulamaları ve genel anestezi altında yapılan tedaviler gibi çeşitli konular istatistiki verilerle ele alındı. Prof. Dr. Koç, bu tedavi hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulması için yeni projeler üretildiğini belirtti ve "Şehrimiz, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde randevu konusunda sorun yaşanmayan bir il konumundadır. Şubat ayı sonunda açılacak olan 70 ünitli Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizle birlikte hizmet kalitesini daha da artıracağız" dedi.

1 MİLYON 200 BİN HASTAYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ VERİLDİ
2024 yılı itibarıyla, Konya’daki kamu hastanelerinde ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde toplamda 330 diş üniti ve 358 diş hekimi hizmet verdi. Prof. Dr. Koç, bu yıl içerisinde 1 milyon 197 bin 257 hastanın ağız ve diş sağlığı hizmeti aldığını ve dolgu, kanal tedavisi, protez gibi girişimsel işlemlerin sayısında önemli bir artış yaşandığını açıkladı. Özellikle 314 bin 557 dolgu, 122 bin 884 kanal tedavisi ve 253 bin 219 protez uygulamasının yapıldığını belirtti.

ENGELLİ VE ÇOCUK HASTALARA ÖZEL HİZMETLER
Prof. Dr. Koç, engelli ve çocuk hastalar için randevusuz diş tedavisi hizmeti sunulduğunun altını çizdi. 2024 yılı içinde, 2 bin 491 engelli veya çocuk hastaya genel anestezi altında tedavi uygulandı. Ayrıca evde sağlık hizmetleri ekipleri, 1.312 diş muayenesi gerçekleştirdi ve 308 anestezili diş çekimi yapıldı.

DİŞ HEKİMLERİNE TEŞEKKÜR
Prof. Dr. Koç, diş hekimlerinin zorlu görevlerine dikkat çekerek, "Diş hekimlerimiz yoğun tempoda çalışıyor ve bu gayretleri için teşekkür ederim. Yeni sağlık tesisleri ile modern şartlarda hizmet sunmalarını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Toplantı, hastane başhekimlerinin görüş ve taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.