Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, KPSS Ortaöğretim sınavının ilçede yapılması için yürüttükleri görüşmelerin sonuç verdiğini açıkladı. 25 Ekim 2026 Pazar günü 2 bin 314 aday, Ilgın’daki okullarda sınava girecek.
Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumunun ilçede gerçekleştirilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Apil, “Söz verdik ve daha fazlasını yaptık” ifadeleriyle gelişmeyi duyurdu.
Sınavın Ilgın’da yapılmasının adaylar ve aileleri açısından önemine dikkat çeken Apil, 2 bin 314 adayın başka bir şehre gitmeden sınava katılabileceğini belirtti. Apil, adayların yol stresi, ulaşım masrafı ve sınava yetişme kaygısı yaşamadan, kahvaltılarını evlerinde yaparak ilçedeki okullarda sınava gireceklerini ifade etti.
Sürece destek verenlere teşekkür eden Başkan Apil; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ve AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ömer Emre’ye teşekkürlerini iletti.
Apil, açıklamasını “Bu şehrin güzel insanları, her şeyin en güzelini hak ediyor” sözleriyle tamamladı.