Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Selçukyalılar Kastamonu'yla duygusal bağ kurdu!

Selçukyalılar Kastamonu'yla duygusal bağ kurdu!

Cihannüma Derneğinin organize ettiği Anadolu Şiir Akşamları Gecesi bu yıl Kastamonu’da düzenlenirken Konya’dan da Selçukyalı şairlerden katılım sağlandı.

Selçukyalılar Kastamonu'yla duygusal bağ kurdu!
Okunma Süresi: 2 dk

Cihannüma Derneğinin organize ettiği Anadolu Şiir Akşamları Gecesi bu yıl Kastamonu’da düzenlenirken Konya’dan da Selçukyalı şairlerden katılım sağlandı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği'nin, kültürel etkinlikleri içerisinde bir gelenek haline gelen, Anadolu Şiir Akşamlarının Kastamonu'da gerçekleşti.

İlki Amasya Üniversitesi İpek İpekköy Kampüsünde,ikincisi Aksaray'da Selçuklu Döneminde inşa edilen Zinciriye Medresesi'nde gerçekleştirilmişti. Gazze, Deprem ve Şehir konulu Etkinliğin üçüncüsü Kastamonu Üniversitesi konukevi bahçesinde gerçekleşti

2d7d60a4-abc3-4b92-ab41-6d031de12b1b.jpeg

Cihannuma Başkanı Av. Rıza Yorulmaz, şehrin ulularından Şeyh Şaban-ı Veli'nin, "gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle" mısralarıyla katılımcıları selamladıktan sonra, “Her Şey Bir Hayalle Başlar" adlı şiirini okurken, kendisi de şair olan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, daha önce vali yardımcısı olarak görev yaptığı Şanlıurfa'yı anlatan "Böyle Bilinsin" isimli eserini bizzat okuyarak programı onurlandırdı.

ed653bb4-212c-45e0-857b-d11eadecbc3b.jpeg

Konya’yı Selçukya Kültür Sanat Derneği Denetim Kurulu Başkanı Salih Sedat Ersöz ,Yönetim Kurulu Üyesi Tayyar Yıldırım ve dernek üyesi Ahmet Şener’in temsil ettiği şiir programına ülkenin çeşitli şehirlerinden 34 şair katıldı.

Selçukyalı şair Ahmet Şener’in Afrin şehitleri için yazmış olduğu Ali Geliyor adlı şiir geceye damgasını vurarak katılımcıların duygusal bir atmosfer yaşamasına sebep oldu. Program sonrası Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın özel isteği üzerine 2.defa aynı şiiri okuyan Selçukyalı Şair Ahmet Şener,şiire ve şaire verdiği değer için Kastamonu Valisi Meftun Dallı’ya teşekkür ederek şiir kitabını imzaladı.

Program plaket töreni ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız