Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Selvi'den TÜSİAD'a sert tepki: "Sivil toplum siyasetle oynayamaz!"

Selvi'den TÜSİAD'a sert tepki: "Sivil toplum siyasetle oynayamaz!"

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, partisinin büyük kongresi öncesi yaptığı açıklamalarda, siyasetteki güncel gelişmeleri ve TÜSİAD’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Selvi'den TÜSİAD'a sert tepki: "Sivil toplum siyasetle oynayamaz!"
Okunma Süresi: 3 dk

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, partisinin 8. Olağan Büyük Kongresi öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında, kongre süreci ve siyasi gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kongrelerin siyasi partiler için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Selvi, AK Parti olarak her kongreye büyük bir titizlikle yaklaştıklarını ve bu sürecin partinin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu ifade etti.

whatsapp-gorsel-2025-02-17-saat-13-24-26-a8de3222.jpg

"Kongre süreçlerimizi ilçe kongreleriyle birlikte başlattık. İl kongrelerini gerçekleştirdik. İstanbul Kongresi ile birlikte de artık büyük kongreye hazırlık başladı," diyen Selvi, AK Parti’nin 2001 yılından itibaren Türkiye’nin en önemli siyasi partisi olduğunu belirtti. Kongrelerin, partinin mesajlarının toplumla buluştuğu ve milletin iradesinin yansıdığı bir süreç olduğuna dikkat çeken Selvi, "Yenileşme, dönüşme toplum iradesiyle birlikte gerçekleşir. Milletimiz iradesini siyasi partilerle ve siyasi partilerin girdiği seçimlerle yansıtır. Milletimizle birlikte geleceği açarız, vaatlerimizi ortaya koyarız ve sonuç itibariyle de bir gelecek inşası söz konusu olur," şeklinde konuştu.

Selvi, TÜSİAD’ın yaptığı açıklamaları da eleştirerek, "TÜSİAD’ın yapmış olduğu açıklama, bir sivil toplum açıklaması olarak değerlendirildiğinde kendi içerisinde bir değerlendirme yapılabilir. Ama bu bir beşinci kol faaliyeti veya siyaset mühendisliği olarak anlaşılırsa, geçmişte Ecevit hükümetine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne veya Refah-Yol hükümetine yapılan müdahaleler gibi bir durum söz konusu olur. Bunların hepsi siyasete müdahale ve bir beşinci kol faaliyeti olarak gerçekleşti," dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının kendi alanlarında faaliyet gösterirken, siyaset mühendisliği yapmamaları gerektiğini ifade eden Selvi, "Hukuk kendi mecrasında işler, siyaset kendi görevini yapacak. Sivil toplum inisiyatiflerini alması gerektiği şekliyle alacak. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Bu tür iltibalar oluşturan yaklaşımlardan uzak durulması herkes için önemlidir," diye konuştu.

Selvi, açıklamalarında siyasetteki etik ve sorumluluk anlayışına da değinerek, "Bir açıklamanın, TÜSİAD’ın herhangi bir konuda fikir beyan etmesinin iş çevreleri açısından anlamı olabilir. Ama bir siyaset mühendisliği intibası veren bir tarzı bu ülkenin geleceğine kasdetmektir. Önemli olan çıkar, fayda, zarar hesabı yaparak adım atmak değil, toplumsal sorumlulukla hareket etmektir," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki açıklamalarını da hatırlatan Selvi, "Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı. Bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz ve kararlı bir şekilde milletin iradesi ön plana çıkarmalıyız" dedi.

Selvi, sözlerine şöyle devam etti: "Siyaseti milletin iradesiyle yapmalıyız. Biz bu anlamda ekonomide, siyasette, uluslararası ilişkilerde günün koşullarına göre kendi siyasetini belirleyen ve ülkenin geleceğine hizmet etmeye çalışan bir siyasi partiyiz. İnşallah bu kongreden de aldığımız heyecan ve coşku ile yeni hedeflerimizi gerçekleştirmek için mücadelemizi vereceğiz."

Son olarak, büyük kongre için hazırlıkların tamamlandığını belirten Selvi, "Hep birlikte inşallah büyük kongreden dünya çapında etkileri de oluşacak birtakım mesajlar verilecektir. İnşallah kongremizin ülkemiz için, partimiz için, milletimiz için hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız