Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Yaralı kaya kartalı, Selçuk Üniversitesi'nde tedavi ediliyor

Yaralı kaya kartalı, Selçuk Üniversitesi'nde tedavi ediliyor

Konya'nın Meram ilçesinde, hareketsiz halde bulunan bir kaya kartalı, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralı kaya kartalı, Selçuk Üniversitesi'nde tedavi ediliyor
Okunma Süresi: 1 dk

2 Şubat'ta vatandaşlar tarafından bulunan kartal, hastaneye getirildikten sonra yapılan klinik ve radyolojik muayenelerde, kafasında ateşli silah saçması ve sağ kol kemiğinde kırık tespit edildi.

yarali-kaya-kartali-selcuk-universitesinde-tedavi-ediliyor-3.jpg

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fahrettin Alkan, yapılan tetkikler sonucunda, kartalın kafasındaki saçmanın yaşamı tehdit etmediğini ve yaşamsal fonksiyonları etkilemediğini belirtti. Bu nedenle cerrahi müdahaleye gerek duyulmadığı ifade edildi. Kartalın uçma deneyleri yapıldıktan sonra, doğal yaşam alanına bırakılması planlanıyor.

Prof. Dr. Alkan, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile yaban hayatına yönelik imzalanan protokol kapsamında, vatandaşlar ve ilgili kurumlar tarafından getirilen yaralı hayvanların tedavisinin üstlenildiğini söyledi. Kaya kartalı tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek ve doğal yaşam alanına salınacak.

Kaya kartalı, özellikle Orta Asya'da, Moğolistan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkelerde kurt avında kullanılıyor. Türkiye'de de yaşam alanı bulan bu türün tedavi için Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne başvurulabileceği belirtildi. Prof. Dr. Alkan, bu hizmetin tamamen ücretsiz olduğunu da vurguladı.

yarali-kaya-kartali-selcuk-universitesinde-tedavi-ediliyor-4.jpg

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız