İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, gündemdeki gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı. Vatandaşların gerçek gündeminin ekonomi olduğunu belirten Tozoğlu, son günlerde gündemin saptırılmaya çalışıldığını kaydetti. Tozoğlu açıklamasında şunları ifade etti:
"Vatandaşlarımız bu derece ağır bir ekonomik kriz içerisindeyken, reel enflasyon yüzde 100'ü aşmışken vatandaşlar bırakınız ev almayı ev kiralarken bile büyük zorluklar yaşıyorken, orta gelirli aileler için bile araba sahibi olmak lüks haline gelmişken gündem saptırmalarına karşı uyanık olmak zorundayız.
İktidar partisi gündemin ekonomiden başka alanlara kaymasını arzu ediyor. Hele ki değerler üzerinden yürütülecek tartışmalar, ideolojik kamplaşma alanları ve nihayetine marjinalleşmiş siyaset iktidarın en büyük beklentisi ve isteğidir.
Marjinal söylem ve yöntemler esasında tüm siyasetçiler açısından kolay ve konforlu alandır. Makulün siyasetini takip etmek ise zahmetlidir. Ancak sonuç almak ancak makulün siyaseti ile mümkündür.
Bilhassa partimizin yüzde 20 bandını aştığı bu ortamda Cumhur İttifakı ve algı ortaklarının bu süreçte farklı girişimlerde bulunması normaldir. Partimize gelecek oyları ters psikoloji ile başka alanlara kaydırmak esasında Cumhur İttifakı partilerinin beklentisidir. Bu nedenle süreç içerisinde uyanık olmak, akıllı hareket etmek esas olandır."