Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Baharı doyasıya yaşayalım

Baharı doyasıya yaşayalım

Kurak  geçen bir kışın ardından baharın ılık yüzünü hissetmeye başladık. Yüzümüze bahar yağmuru damlaları değmese de, yüreğimiz baharın gelişi ile bir çok esaretinden kurtuldu. Çiçek açan ağaçlar, caddelerdeki laleler ve parkta oynayan çocukların sesi dünyamıza ayrı bir renk katıyor.

Baharın o güzel tılsımı adeta her taraftan hissedilirken, insanın yüreği de kıpır kıpır etmekte, doğaya kaçış başlamaktadır. Güzel havanın ve adeta usta bir ressamın tuvaline bakar gibi hayata bakışlar bile değişmektedir.

Kışın kasvetli, rüzgarlı ve kirli havası bahar ile birlikte yok olup gitmektedir. Aynı zamanda insanın içindeki kasvet duyguları da bahar güneşinin güzelliği karşısında erimekte, insanın içini bir tatlı huzur kaplamaktadır.

Çiçeklerin üzerine kopan bir kelebeğin yoğun çalışması, dallarda yeni yılın meyvelerinin oluşmasını seyretmek, tatlı bahar güneşi altında huzur içinde oturmak ve toprağın takındığı zarafeti seyretmek için herkesi bahar günlerinde dışarıya davet ediyorum.

Bahar insanı diri olmaya çağırıyor. İnsanın kendisini ve duygularını yenilemeye, kendisine dönmesine, kışın kasvetli bulutları arasından sıyrılmaya davet eden bahar, insanı hayatı yeniden keşfetmesine davet ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR