Fatih Şeker

Fatih Şeker

Alkışlar Selçuklu’ya

Alkışlar Selçuklu’ya

TBL’de sezonun en geç kurulan takımı Selçuklu Belediyespor, beklentilerin üzerinde bir sezon geçirdi. Açıkçası yıllardır sıkı bir basketbol takipçisi olarak, takımdan bu başarıyı beklemiyordum. Play-off’a son sıralardan girip, ilk turda eleneceğini tahmin etmiştim.

Çünkü elde kalan oyunculardan kurulan ve yeni sezonun ilk antrenmanını 24 Ağustos’ta yapan bir takım vardı…

Önce sezon içinde seri galibiyetler geldi ve yavaş yavaş hedefler de büyüdü. Takım tıkır tıkır işleyince acaba mucize olur mu? diye düşünmeye başladık. Takım, kendi kapasitesinden çok daha iyisini yaptı. Tüm oyuncular karakter koydu. Yabancı oyuncuların takıma uyum sağlaması, İzzet, Yunus ve Fırat başta olmak üzere yerli oyuncuların da ellerinden geleni yapmasıyla güzel bir sezonu geride bıraktık.

Aslında finale çıkmaya o kadar yaklaştık ki… 68-51’den o maçı Afyon’a vermesek belki bugün finaldeydik. Tabii ki burada kadro derinlikleri, oyuncuların tecrübeleri ve kalite farkı ortaya çıktı. Kendisinden çok daha bütçeli takımlara kafa tutması bile Selçuklu Basket’in geldiği yeri gösteriyor. Sezon içinde 2 transfer olsa şu an çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik...

İç sahada özellikle son maçlarda taraftarın ilgisi, ilk sezon için hiç de fena değildi. Ancak belki yoğun maç trafiği belki de takımın geç kurulmasıyla, taraftar-takım bütünleşmesi sağlanamadı pek. Oyuncuları sosyal sorumluluk projeleri, panel, imza günü v.b gibi faaliyetlerde göremedik pek.

Konya’ya yabancı olmayan ve çok iyi ilişkileri olan Genel Menajer Bekir Yarangüme, çok yoğun mesai verdi. Bizlere de her konuda yardımcı olmaya çalıştı.

Her ne kadar iletişim kurmakta zorlansak da koç Serkan Erdoğan’ın da bu başarıda önemli bir payı var…

HEDEF SÜPER LİG OLMALI

Sezon bitti ve önümüzdeki sezon nasıl bir planlama yapılacağı sorusu akıllara geliyor. Belediye takımı olması sebebiyle işin boyutu biraz farklılaşıyor ve işe bürokrasi giriyor. Takımın kurulmasında büyük pay sahibi olan ve basketbolu çok seven Başkan Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi takımın geleceği noktasında beni biraz düşündürüyor açıkçası.

Konya halkı basketbolu seviyor ve Selçuklu Belediyesi bu noktada önemli bir misyon üstleniyor. Elbette döviz kurunun yükselmesi maddi külfeti artırıyor ancak spora yatırım bence çok önemli bir hizmettir. Bu heyecan mutlaka devam etmeli. Sürekliliği olan kurumsal bir basketbol takımına Konya’nın ihtiyacı var. Bütçenin biraz artırılarak takımın iskeletinin korunması ve kaliteli 3 yerli transferle bu takım Süper Lig’e çıkar. Planlama konusunda geç kalınmamalı.

Bu sezon neredeyse takımı tamamen belediye finanse etti. Eğer Süper Lig hedefi konulacaksa bu iş sponsorsuz olmaz. Özellikle isim ve forma sponsorları mutlaka olmalı.

TBL’de Konya’nın takımı olsun diye ne zahmetlere girildi. Bunun kıymetini bilmek lazım. Selçuklu, basketbolla çok daha güzel…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR