Fatih Şeker

Fatih Şeker

Konya’da basketbol hasreti bitti

Konya’da basketbol hasreti bitti

Konyaspor Basket’in kapatılması sonunda geçen yıl Konya’da profesyonel basketbol takımı kalmamıştı. Geçtiğimiz yıl Konya basketbolu oldukça kötü bir yıl geçirdi.

Selçuklu Belediyesi, özellikle Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın isteği ve gayreti, kulübün gerekli şartları sağlaması üzerine Basketbol Federasyonu tarafından 1.Lig’e davet edildi.

Bu yıl Konyalı basketbolseverler, Süper Lig’in bir alt liginde yer alan takımları seyretme şansını sahip oldu.

Gerçekten bu büyük bir şans ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. Kapanan kulüpler dolayısıyla geçmişi kötü hatıralarla dolu olan Konya basketbolu profesyonel olan ve devamlılığı olan bir kulüp istiyor.

Selçuklu Belediyesi’nin Süper Lig’e çıkıp çıkmaması ilk etapta hiç önemli yok! Önemli olan burada sürekli liglerde mücadele eden bir takımın olması.

Elbette ilerleyen zamanlarda hedefler büyürse Süper Lig de olabilir ancak öncelikli hedef Konya’da en azından bir basketbol takımının olmasıdır.

Takımın koçluğuna oyunculuk kariyeri çok iyi olan Serkan Erdoğan getirildi. Aynı zamanda U18 Milli Takımını da çalıştıran Erdoğan, antrenörlük kariyerinin ilk ciddi sınavını Konya’da verecek. Genel menajerliğe ise Konya basketbolunun yakından tanıdığı Bekir Yarangüme getirildi.

Stafta Konya basketboluna önemli hizmetleri olan Volkan Ertetik’in olması yerinde oldu. Yine yakından tanıdığımız genç ve başarılı antrenörlerden Halil Atlı’nın yardımcı antrenörlüğe getirilmesi de doğru tercih. Teknik heyetin oldukça heyecanlı ve istekli olduğunu söylemek istiyorum. Umarım Konya basketbolu için hayırlı olur.

KISA ZAMANDA GÜZEL KADRO

Sürenin çok dar olmasına karşın gerçekten çok güzel hamleler yapıldı. Sadece bir haftalık sürede teknik kadro ve oyuncu transferleri tamamlandı. İlk yıl için çok geç kalınmasına karşın güzel bir kadro kuruldu.

Açıkçası daha zayıf bir kadro beklentim vardı ve kadrodaki isimleri görünce içim kıpır kıpır oldu. İzzet Türkyılmaz, Yunus Çankaya ve Emre Bayav güzel hamleler oldu. Ligin en tecrübeli isimlerinden Nezih Özbakır ve her takımda kendisine verilen görevleri fazlasıyla yapan Fırat Töz, Sertay Gürsu ve Burak Yönder gibi isimler bu dönemde alınabilecek isimlerdi.

Bu oyuncuların yanına Karşıyaka'dan Mercan Solkol, Arca Tülüoğlu, Bertan Baştan gibi gelecek vaat eden genç milli oyuncular isimler kadroya dahil oldu. Tofaş altyapısından transfer edilen Leventcan Koçak’tan da açıkçası umutluyum.

Özellikle yabancı oyuncuların ismi beni çok heyecanlandırdı. Euroleague’den tanıdığımız Hırvat skorer Fran Pilepic takıma ve Konya’ya uyum sağlarsa çok iyi işler çıkarır. Geçtiğimiz sezon 3 takım değiştiren Amerikalı uzun forvet Will Daniels de Euroleague kariyerli ve güzel bir transfer oldu. Yabancı isimlerin göstereceği performans takımın ligdeki performansını da belirleyecek. Şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla iki yabancı oyuncu da oldukça karakterli isimler. Bu çok önemli. Ailelerini de Konya'ya getirdiler Umarım takıma katkıları üst düzeyde olur.

Yaşanan süreçten dolayı kadroda Konyalı oyuncu yok ama ilerleyen zamanlarda güzel çalışmalar olacak. Bu yönde çalışmalar olduğunu öğrendim. Çünkü Selçuklu Belediyesi’nin altyapısı çok iyi. Bu gençler önümüzdeki dönemde mutlaka değerlendirilmeli. Serkan Erdoğan’ın da zaten bu yönde girişimlerde bulunacağını öğrendim.

Federasyon Kupası maçları aslında hazırlık maçları gibi görülüyordu. Ama henüz 3 hafta önce kurulmasına rağmen takım çok iyi reaksiyon verdi ve mavi-beyazlı ekip Final Grubuna kaldı. Kupa lig için fazla bir ölçü olmaz ama en azından takımın her takımla başa baş bir mücadele gösterebileceğinin sinyallerini verdi. Bu potansiyelin takımda olduğunu gördük.

Selçuklu Belediyesi TBL’de ilk sezonunda Play-Off’u zorlayacaktır. Play-Off olursa müthiş bir başarı olur. Ligde Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom, Afyon Belediyesi ve Bursaspor gibi ciddi yatırım yapan takımlar var. Ayaklar yere sağlam basmalı.

Konyalı basketbolseverlerin heyecanlı maçlar izleyecek bu sezon. Bu heyecanı sağlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Kulüp Başkanı A.Ziya Yalçınkaya’ya bir basketbolsever olarak teşekkür ediyorum. Basketbol takımının yöneticiliğini yapacak kişiler de bence çok yerinde. Şu anda her şey yolunda.

Konya şehri maddi ve manevi anlamda bu takımın arkasında olmalı. İç saha maçlarında takımı yalnız bırakmamalıyız.

Pazar günü Samsun maçıyla yeni sezon başlıyor. Umarım sezon boyunca her şey yolunda gider ve güzel bir sezon olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR