Fatih Şeker

Fatih Şeker

Neyi bekliyoruz?

Neyi bekliyoruz?

Torku Konyaspor Basketbol ligde kalan 7 hafta öncesi küme düşmenin en büyük iki adayından biri durumunda bulunuyor.

Halen bunun farkına varamadık maalesef. Bu takım bir şekilde kurtulur ve ligde kalınır sanılıyor. Ligde 10 maçtır üst üstte yenilen bir takım var ve artık Konya kamuoyunun uyanması gerekiyor.

Burada yabancı transferindeki başarısızlığı geniş geniş yazmayacağım. Bütçe düşünce transferler şansa kaldı. Keşke sezon başında borca girsek de daha iyi oyuncularla yola çıksaydık. Elbette bütçe düşürülmezse çok kaliteli yabancılar alınırdı. Sezon öncesinde para kısılmak durumunda kalındı ama sezon ortasında daha çok harcama yapıldı. Şanssızlıklarda olunca bu duruma geldik. Sezon başında Aziz Bekir bunu sıkça dile getirmişti. ‘Ne kadar ekmek, o kadar köfte’ diye…

Artık bir şeylerin geç kalınmadan yapılması lazım. Taraftar deplasmana götürülebilir, oyuncuların motive olmaları için ekstra prim verilebilir, hafta içi takıma Konyalı büyüklerle moral anlamında ziyaretler olabilir, basın toplantıları düzenlenebilir... Bunları çoğaltabiliriz elbette.

Fikstür olarak her şey ortada ama şehirde bir umut ışığı yok. Herkes düştük gözüyle bakıyor. Bu psikolojinin bir an önce gerekli adımlarında atılarak düzeltilmesi lazım. Kalan 7 maçta 4 galibiyet alınabilir. Fikstür fena değil. 4 galibiyet rahatlıkla alınabilir. Büyükçekmece, Türk Telekom, İBB ve Trabzonspor maçları kazanılabilir. Ama artık bir kıpırdanma olmalı.

Önceki yazılarımda da yazmıştık. Takım kapanırsa Konya’da basketbol ölme noktasına gelir. Seneye TBL’de Tofaş ve Acıbadem gibi kadro kurulamayacağına göre, bu yıl ne yapıp edip ligde kalmak lazım. Buna da açıkça inanıyorum. Bir galibiyet her şeyi değiştirir. Sean Williams’ın da geri dönmesi takıma olumlu yansıyacaktır. Umarım o kenetlenme sağlanır ve Torku Konyaspor Basketbol ligde kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR