Fatih Şeker

Fatih Şeker

Selçuklu Belediyesi ve basketbol

Selçuklu Belediyesi ve basketbol

Yıllardır kendi halinde mücadele eden Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı bu sezon ilk kez Konya basketbol camiasını heyecanlandırdı.

Sezon başındaki yazımızda bu sezonun geçiş yılı olacağını belirttik. Sezon başında düşük bütçeyle Konyalı basketbolcular ve tecrübeli transferlerle sezona başlandı. Son 6 haftaya kadar çok iyi bir gidişat vardı. Aslında sezon ilk 2 içerisinde de bitirilebilirdi ama çok şanssızlıklar oldu. Dar rotasyonun etkisiyle birçok maç uzatmada kaybedildi. 3 uzatmaya 4 uzatmaya giden maçlar oldu.

Cemal Bayraktar transferinin yanına sezon içinde bir 5 numara transferi yapılsa bu sezon TBL hedefi konulabilirdi. Şimdi hedef çok yüksek değil. Bu da son derece normal. Çok yüksek bütçeli takımlar var. Bursaspor, Samsun ve İstanbulspor’un bütçesi Selçuklu Belediyesi’nin 4-5 katı. O yüzden final-four biraz zor gibi gözüküyor. Tabii İsmail Beleş gibi kurt bir hocanın takımın başında olması sürprizlerin de olabileceğini gösteriyor. İsmail Hoca önceki senelerde düşük bütçelerle önemli başarılar yakalamış bir hoca…

9 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de Konya’da Yeşilyurt ile play-off’ta ilk maça çıkılacak. Konya spor kamuoyu ve taraftarlar bu kritik maçta takımı yalnız bırakmamalı. Umarım play-off’lar sonucunda final-four hedefi gerçekleşir.

Selçuklu Belediyesi, Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden. Bünyesinde birçok branş var ve sayısız şampiyonlar yetiştiriyor. Bu noktada Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etmemiz lazım.

Konya basketbol camiası olarak beklentimiz Selçuklu Belediyesi’nin basketbola daha çok yatırım yapması. basketbola daha çok yatırım yapılması hem Selçuklu Belediyesi’nin hem de Konya’nın yararına olacaktır. Belki bunun için bazı branşlardan fedakarlık yapılacak ama basketbol çok göz önünde olan bir spor. Selçuklu Belediyesi gibi güçlü bir kurumun bunun altından kolaylıkla kalkabileceğini düşünüyorum. Bir üst lige çıkıldığı takdirde zaten isim sponsorluğu, İDDAA gelirleri ve sponsorluklar derken kulüp çok da fazla harcama yapmayacak. Bu yıl Basketbol 1.Lig olmaması durumunda önümüzdeki sezon güçlü bir yatırımla çok daha başarılı bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum. İsmail Beleş ile 3 yıllık bir planlama sonucunda çok daha iyi yerlere gelinebilir.

Selçuklu Belediyesi’nin ilerleyen dönemde Spor Toto Basketbol Ligi’nde mücadele etmesi inanın hayal değil. Bu potansiyel var çünkü. Çok güzel tesisler var. Konyaspor Basket’e verdiği desteklerde ortada. Konya’da günümüzde basketbol can çekişiyor. Umarım Selçuklu Belediyesi, Konya basketbol camiasını sevindirecek güzel adımlar atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR