Halime Bilgin

Halime Bilgin

Bu Fark Ediş Bencillik Değildir

Bu Fark Ediş Bencillik Değildir

Bencillik canınızın istediği gibi yaşamak değildir. Başkalarından sürekli kendi istediğiniz gibi yaşamalarını istemek ve talep etmektir. Oscar Wilde söylemiş bu sözü.

Hayatımızda, tamda Wilde'nin dediği şekilde bir yada iki veya daha fazla ama bir şekilde bu tür insanlar vardırlar. Belki de biz öyleyizdir farkında değilizdir.

Bencillik, kendini önceleyen, sadece kendi çıkarlarını gözeten, başkalarının ihtiyaçlarını düşünmeden her zaman kendini önde tutan kişiliktir. Bu kişiler, kendilerini merkeze koyarak, başkalarının duygusunu, düşüncesini veya bakış açısını önemsemezler.

Her türlü olaya, kendi odaklarından bakarlar ve tek dertleri vardır kendi hedeflerine ulaşmak. Bunun için başkalarını kullanırlar onları manipüle ederler. Başkalarının duygusal veya fiziksel ihtiyaçlarına duyarlı olmadıkları için de onların acılarını , duygularını anlamazlar. Bu durum özellikle ikili ilişkilerde sorunlara ve büyük çatışmalara neden olur.

Bunun olmaması için ilişkileri gözden geçirmek ve karşı tarafın sürekli kendi istediğini yaşatmaya çalışmak gibi bir alışkanlığı var mı ona bakmak gerekir. Kullanılıyor musun ? Manipülatif davranışlara maruz kalıyor musun ? Fikirlerin önemseniyor mu ? Duygularına karşılık veriliyor mu ? Saygı görüyor musun ? Sen de düşünülüyor musun ? Bunun gibi bir çok soruya verecek cevabın var mı ?

Karşındaki insanın empati yeteneğine, başkalarını düşünme potansiyeline, zarar verebilme olanaklarına rağmen kullanmamasına bir odaklan ve ilişkin güvende mi bir bak.

Tüm bu sorulara verecek bir cevabın yoksa ; Bir an önce kendi öz farkındalığını edin. Bunu hem kendini geliştirmek hem de ruhsal sağlığını kazanmak için yap.

Başkalarının istek ve ihtiyaçlarına önem verdiğin kadar kendi ihtiyaç ve isteklerine de önem ver ve onları göz ardı etme.

Bazen başkalarından daha çok kendimizin yardıma ihtiyacı olabilir. Bunu fark et. Bu fark ediş bencillik değildir.

Kendini bilmek, kendi özelliklerini fark edebilmek ve kendini sevmektir.

Herşeyden önemlisi başkasının yaşatmak istediği hayata talepkar olmamaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halime Bilgin Arşivi
SON YAZILAR