Halime Bilgin

Halime Bilgin

Seçimlerimizin Kurbanı Olmak

Seçimlerimizin Kurbanı Olmak

Ruh bilimi diyor ki ;

Her şey seninle başlar. Kendine çok iyi bak.

Kendine iyi bakmaya başladığın zaman, daha iyi hissetmeye başlarsın. İyi hissedince iyi görünmeye ve hatta daha iyi şeyleri kendine çekmeye başlarsın.

Gerçekten de öyle değil mi ?

Şu an içinde bulunduğumuz bu aylarda dünya yeniden canlanıyor. Rengarenk çiçeklerin açtığı, kelebeklerin uçuştuğu ve mis gibi kokuların yayıldığı bir zaman dilimindeyiz. Doğa adeta kendine bakım yapıyor. Bu bakıma bizi de otomatik olarak dahil ediyor. Bizde ruhen dinlendiğimiz, zihnen tazelendiğimiz ve bedenen yenilendiğimiz bir değişim içindeyiz.

Bu değişimle birlikte uzun kış gecelerinden sonra gelen gün ışığı ve sıcakların artması ile daha hareketliyiz. Doğanın uyanması ve çiçeklerin açması ile zihin ve ruhsal olarak daha olumluyuz. Kendimizi enerjik olarak daha iyi hissediyoruz. Ayrıca vücutta daha fazla mutluluk hormonu salgılandığı için umutlu ve iyimser bakıyoruz hayata.

Tüm bunları doğanın değişimi ile birlikte yaşıyoruz. Eğer istersek daha fazlasını yaparak kendimizi iyi hissedebilir bu hissedişle de güzel şeyleri yaşamımıza çekebiliriz. Öncelikle beden ve zihin olarak arınmak, stresin azalmasını sağlamak ve enerjimizi artırabilmek için, zihin temizliği yapmak gerekir. Bunun için dua, ibadet, meditasyon, nefes ve farkındalık egzersizleri yapılabilir. Bilindiği üzere bu tür davranışlar stresi azaltır ruhu dengeler ve zihinsel berraklığı artırır. Özellikle dua ve ibadet, hem zihnin hem ruhun gıdasıdır. Bu yönde alışkanlıklar edinmek kişinin kendisini iyi hissettirir.

Ayrıca doğal detoks yöntemleri ile taze sebze ve meyve suları içerek ve taze bitki çayları ile bol su tüketmek gibi sağlıklı beslenme alışkanlıkları, bedeni harekete geçirilebilir. Bedenimizin daha sağlıklı olabilmesi için spor ve hareketlilik çoğaltılabilir. Daha fazla güneş ışığı ve D vitamini almak için, günlerin uzamasını fırsata çevirerek, vücudumuzun gerekli vitamini üretmesini ve kemik sağlığının korunmasına yardımcı olunabilir. Birde kişisel beden bakımı yapmak, insanı hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı korumak açısından önemlidir. Kişisel bakım, sadece dış görünüşümüzü korumak için değil, aynı zamanda kendimizi iyi hissetmemiz için de önemlidir.

Sonuç olarak, bizi oluşturan ayrılmaz üçlü olan(ruh-zihin-beden) bakımını düzenli olarak yapmak ve alışkanlık edinmek, kişinin kendine olan özgüvenini arttırır, kendine olan saygısını pekiştirir ve kendini iyi hissettirir. Hali hazırda bahar ayları değişim için elçilik etmişken, seçimlerinizin kurbanı olup olmamak ve hayatınızda güzelliklere kapı aralamak tamamen sizin tercihinizde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halime Bilgin Arşivi
SON YAZILAR