Halime Bilgin

Halime Bilgin

Bugün tarih sayfama ne yazılsın

Bugün tarih sayfama ne yazılsın

Dünya için takvimdeki her gün önemli. Yılları farklı olsa da, gün olarak aynı güne denk gelen günlerde bir çok önemli olay yaşanmış yeryüzünde. Mesela, 116 yıl süren, Yüzyıl Savaşları bugün 7 Ekim’de başlamış, İngiliz kaşif kaptan Cook Yeni Zelanda’yı keşfetmiş. Hindistan'da Bengal'de 13 metre yükseklikte ki dalgalar 300.000 kişinin ölümüne neden olmuş. T.C Resmi Gazetesi kurulmuş. Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Kimya Ödülü alan ilk Türk bilim insanı olmuş...Şu anda kim bilir bu gün için ne yazılıyor, kimlerin ismi dünya takvimine not düşülüyor.

Jullius Casear Drusus, bugün doğmuş, Roma İmparatorluğunu bir diktatör olarak yönetmiş, iyi bir yazar ve hatip olarak dünya takviminde yerini almış ve gitmiş. Yani zaman çarkını döndürüyor ve bir şekilde öğütüyor. Bu değirmen taşları arasında kendi tarihini yazdıranlar iyi yada kötü bir nedenle takvimde yerini almışlar.

Belki o an içerisinde onlar da farkında değillerdi. Bir tarihe not düşüleceklerini. Amaçları bulundukları şartları iyi değerlendirmekti. Kazanmaktı. Keşfetmekti. Yönetmekti. Belki mutlu olmaktı kim bilir. Ama şimdi şu an bir tarih yazıldığını biz biliyoruz.

O zaman

Benim tarih sayfama bugün ne yazılsın diyerek adım atabilme şansımız, potansiyelimiz ve vaktimiz hala var.

Bu dünyanın takvimine yazdıracak işleri, belki zaman ve şartlar uygun olmaz yapamayabilir veya yetiştiremeyebiliriz.

Fakat yapabilecek bir şey her zaman vardır. Bu dünyanın takvimine olmasa bile kendi dünyamızın takvimine ismimizi altın harflerle yazdırabilme olasılığı, şansı, zamanı her an mümkün. Üstelik sadece bir gününe değil tüm günlere yayabiliriz.

Bugün 7 Ekim bir öksüzü giydirdim.

Bugün 12 Ekim yolda kalmış birinin yolculuğuna katkı sağladım.

Bugün 15 Ekim bir çocuğun eğitim masraflarını karşıladım.

Bugün 20 Ekim yaşlı bir teyzeye yardım ettim.

Bugün 25 Ekim yetim bir çocuğun karnını doyurdum.

Bugün 27 Ekim bir arkadaşımın derdini dinledim.

Bugün 30 Ekim karşılaştığım kişilere selam verip gülümsedim...

Herkes kendi takviminden sorumlu. Tarih sayfalarımızı kendi kendimize oluşturabiliriz. İlla birilerinin yazmasına gerek de yok. Biz kendimiz yazalım. Bu gün kendi dünyamın takvimine ne yazdırabilirimin derdine düşelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halime Bilgin Arşivi
SON YAZILAR