Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Anneler ölmesin

Anneler ölmesin

Yine bir annenin ölümü ve yine bir erkek şiddeti. Kırıkkale’de eski kocası tarafından  vahşice öldürülen Emine Bulut bütün ülkeyi yasa boğdu. “Ölmek istemiyorum” diyen bir annenin, “Anne lütfen ölme” diyen bir evlatın feryadı vicdanı olan herkesi ağlattı.

Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. "Ölmek istemiyorum" diye feryat eden Emine Bulut eski eşi tarafından öldürüldü! Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örnekle tanık oluyoruz. Her gün onlarca kadın  erkek şiddetine maruz kalıyor.

Kimisi koruma altında, kimisi de sessizce erkek şiddetine maruz kalarak hayatını kaybediyor. Artık herkesin şunu kendisine sorması gerekmez mi?   Yetmedi mi artık bu kadar kadının ölmesi? Yetmedi mi bu kadar çocuğun annesiz kalması? Kadınlar ülkemizde istedikleri gibi yaşayamayacak mı?

Sadece 2019 yılı içerisinde erkekler tarafından öldürülen kadınların sayısı 223. 223 anne bu hayattan koparıldı ve bunun iki katı çocukta annesiz bu hayatı çekmek zorunda bırakıldı. Neden kadın cinayetlerine engel olamıyoruz? Hani kadın Allah’ın erkeğe verdiği bir emanetti.

Ancak maneviyatın büyük bir erozyona uğradığı günümüzde  kadın cinayetlerine ve kadın şiddetine son veremiyoruz.  Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece bitmeyecek!

Emine Bulut bir tane değil, bir kerelik değil, tesadüfi değil. Üzülürken de öfkelenirken de bunu aklımızda tutmalıyız. Kadın cinayetlerinde iyi hal  indirimi toplumun vicdanını sızlatmaktadır. Ayrıca tahrik indirimi denilen şeyi de kabul etmiyoruz.

Millet olarak kadın ölümleri ve kadın şiddetine  bu vahşete karşı sessiz kalmamalıyız. Artık kocaları tarafından öldürülen kadınlar haberini görmek istemiyoruz. Bu tür şiddete alışmayacağız ve millet olarak susmayacağız. Zalimlere karşı birlik olacağız ve anneler ölmesin çocuklar annesiz kalmasın diye elimizden geleni yapacağız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR