Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Türkiye’nin Geleceğine Işık Olun

Türkiye’nin Geleceğine Işık Olun

Kıymetli okurlar; Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza pek de iyi bir miras bıraktığımızı söyleyebilmemiz maalesef mümkün değil. Mirastan kastım tabii ki mal, mülk, para değil.

Ülkemizde kötü alışkanlıklara bulaşan, madde bağımlısı çocuklarımızın sayısı maalesef artıyor. Edindiğim bilgilere göre, dünyadaki en genç bağımlı 9 yaşında. Türkiye’deki bağımlılık yaşının 11’e indiği ifade ediliyor. Bu durum geleceğimiz adına tehlike arz ediyor. Dolayısıyla gençliğimiz maalesef doğru yolda ilerlemiyor. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için vatandaşlar olarak üzerimize büyük vazifeler düşmektedir. Zira bu mirası onlara bırakan biz büyükleriz.

Ağaç yaşken eğilir, çorba sıcakken içilir diye bir söz vardır. Hayatta her şey özenmek ile başlıyor. Çocuklar, anne ve babalarına özenir. Zincirin ilk halkası ailedir. Büyükler olarak nasıl bir kötülükte bulunuyoruz mesela; markete sigara almaya çocuklarımızı gönderiyoruz. Raflarda sigara paketlerini gören çocuklar sigaraya özendi, bağımlı oldu. Sigara hem kullanıcılar için hem de onların çevresindeki insanlar için sorun haline gelmeye devam ediyor. Mücadele edilmezse bu sorun her geçen gün insanımızı bataklığına çekmeye devam edecek. Yasaya göre 18 yaşından küçüklere sigara satışı yasak. Fakat bu yasaklar tam manasıyla uygulanamıyor. Dolayısıyla çocuklarımız bilinçsizlik sonucu bağımlı oluyor. Hatamızın farkında mıyız?

Sigara ve alkol satışından satıcılar, şirketler kar ediyor olsa da değerlerimizi kaybediyoruz. Çıkarılan yasalar, yasaklar yetersiz kalıyor. Toplum olarak bilinçli olmamız gerekiyor. Koronavirüs tablosu gibi her gün sigaradan ve sigaraya bağlı hastalıklardan ölenlerin tablosu yayınlansa insanımız bu konunun ciddiyetini daha çok anlardı.

Yarın çok geç olmasın diye buradan uyarımızı yapalım. Bağımlılıktan kurtulmak çok zor değil. Ülkemizin dört bir yanında bağımlılık ile mücadele konusunda etkin mücadele eden sağlık merkezleri mevcut. Bu merkezler anında vatandaşlara yardım ediyorlar.

Tüm bağımlı arkadaşlara sesleniyorum; Sigarayı, alkolü bırakmak isteyen bir insan gün içerisinde yaptığı alışkanlıklarda bir takım değişiklikler yaparsa beyin otokontrol mekanizması bırakmasını kolaylaştıracaktır. Eşiniz, aileniz, çocuğunuz, dostlarınız için yaşamayı seçin. Türkiye’nin geleceğine ışık olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR