Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Avrupa’da demokrasi bitmiş

Avrupa’da demokrasi bitmiş

Hollanda’da yaşanan siyasi krize ve skandala ses çıkaramayanların tavrı açıca göstermektedir ki,  Türkiye’ye karşı yapılanlar,  Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında yapmak istediklerini ve niyetlerini açıkca ortaya koymaktadır.

 

 “Demokrasinin beşiği” olduğunu iddia eden ülkelerin Türkiye’nin  kendi vatandaşlarıyla hasbihal etmek için yapılacak toplantıyı engellemeleri, hatta sadece bununla kalmayarak Türk vatandaşlarına karşı şiddet uygulamaları oldukça manidardır.

 

Hollanda hükümetinin Türkiye topraklarına 30 metre kalan alanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın nasıl engellediğini hepimiz gördük. Bu manevi şiddetin tüm dünya tarafından görülmesi gerekir. O gün yaşanan fotoğraf Avrupa’daki demokrasinin bittiğinin göstergesidir. Bırakın konuşmayı topraklarımıza konsolosluğumuza ulaşmamıza engel olan Hollanda ve Hollanda zihniyetindeki bütün ülkeleri şiddetle kınıyoruz.

 

Bunların milletten alacakları cevaba olan inancım tam. 16 Nisan’da Avrupa Birliği ülkelerin bizim neden ‘evet’ dememiz gerektiğini Avrupa Birliği ülkelerin özellikle bize karşı göstermiş olduğu tavırlardan çıkarabiliriz.

 

16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylamasının parti meselesi olmadığı bir gerçektir.Bu asla bir parti, kişi meselesi değil, milli egemenlik, özgürlükler, demokrasi, ülkemizin meselesidir. Bütün yurt içi ve dışındaki vatandaşlarımızın 16 Nisan’da neden evet demesi gerektiğini çok net görüyoruz. Ülkemizin içindeki terör örgütlerinin yapmak istediklerini yapamadıklarını gören Avrupa bu defa kendileri engellemeye başladılar.

 

 Bu bizde kenetlenmeye sebebiyet verecek. Milli şuurumuz daha da yükselecek. İstikrarımız, ülkemizin bekası, devletimiz, bayrağımız, milletimiz, ezanımız için 16 Nisan’da hep birlikte evet diyeceğiz.

 

Aslında yakın tarihimize bakacak olursak, Hollanda’nın ve Almanya’nın şu ana kadarki tutumlarında bir değişiklik yok, sadece aleni olarak ortaya çıkmış oldular. Yakın süreçte, 10-15 yıllık süre içerisinde her zaman terör örgütlerine, Türkiye aleyhtarı bütün oluşumlara ciddi bir destek sağlamıştır. Terör örgütlerine yaptıkları müsamaha ve silah desteği gerçekten hiçbir Avrupa ülkesine, müttefikine veya dost ülke dediğimiz, iş birliği yaptığımız hiçbir ülkeye yakışmaz.

 

 

16 Nisan halk oylaması Türkiye’nin milli birliği ve beraberliği için milletin kararının, milletin iradesinin sandığa yansıyacağı çok önemli bir gün. Uluslar arası arenada Türkiye’nin hedef haline getiriliyor olması ve güçlenecek olan Türkiye’nin engellenmesi için yapılan çalışmaları hepimiz çok net görüyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR