Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Birlik içerisinde hareket etmeliyiz

Birlik içerisinde hareket etmeliyiz

Birlik içerisinde hareket etmeliyiz

Dünyanın üzerine kabus gibi çöken koronavirüs için her ülke kendine göre tedbirler almaktadır. Ülkemizde dünyada en iyi tedbirleri yapan ülkelerin başında gelmektedir. Halkın sağlığı için her türlü tedbirleri alan hükümet pazarlardaki düzenlemelere kadar her şeyi düşünmüş durumda.

Semt pazarları ile manavlarda elle sebze ve meyve seçiminin yasaklanması kararını olumlu karşılayan vatandaşlar pazarcılardan poşetlere çürük çarık ürün koymamasını beklediklerini  kendilerinin pazarcılara güvenle yaklaşacaklarını söylüyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından korona virüse karşı alınan karar gereği pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacağı bildirildi.

Uygulamanın hayata geçmesinin ardından  özellikle ilimizde kurulan semt pazarlarında  satışa sunulan ürünlerin üzerine esnaflar uyarı afişleri yerleştirdi. Uygulamadan haberi olmayanlar bazı vatandaşların ise eldivensiz sebze ve meyve seçmeye çalıştığı görüldü. Pazarcılar müşterilerinden ürünlere dokunmamaları isterken, vatandaşlar da pazarcılardan kalitesiz ürünlerin poşetlere doldurulmamasını istedi

Pazarcı esnafının vicdanlı davranarak çürük ve ezik ürünleri poşetlemeyeceğini düşündüğünü söyleyen vatandaşlar Pazar yerlerinde esnaflar genelde ürün seçtirmiyorlardı. Fakat seçmeden aldığımız ürünlerde de eve gittiğimizde çürük çarıklarla karşılaşıyoruz. Yazık günahtır, bunu Pazar esnafımızın fırsata çevirmemesi gerekir. Herkes 3-5 kuruş verip bir şeyler almak istiyor. Ama eve gittiğimde poşette istediği malı göremeyince hayal kırıklığına uğruyor. Ben pazarcı esnafından bunlara dikkat etmelerini istiyorum diyerek sıkıntılarını dile getiriyor.

Koronavirüs salgınının azaltılması ve zararlarının sona ermesine kadar herkes üzerine düşen vatandaşlık ve insanlık görevini eksizsiz yerine getirmelidir. Her meslek gurubu meslek onur ve gururunu taşıyacak davranışlar sergilemeli  vatandaşlarda her konuda onlara yardımcı olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR