Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

CHP seçmeni memnun değil

CHP seçmeni memnun değil

Hafta sonu yapılan CHP 35. Değişim Kurultayı’ndan memnun olmayan CHP seçmeni, yeni arayışlar içerisine girdi. Kurultayda lider kadrosu değişmeyen ancak parti meclisinde değişikliğe giden CHP seçmeni, yeni bir parti kurulmasından yana fikir bildirdi.

 

ORC Araştırma Şirketi tarafından kurultayın hemen ardından CHP seçmenleri üzerinden yapılan bir araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 19 Ocak’taki kurultayın ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilmesinden partililer tarafından memnun olunmadığı ve yüzde 54.8’inin bu durumdan rahatsız olduğu ortaya çıktı.

 

Yine yapılan araştırmada CHP’li seçmenlerin 2019 yılında yapılması düşünülen seçim için umutlu olmadıkları ifade edildi. CHP’nin yapılacak ilk seçimde birinci parti olup olamayacağı sorulduğunda partililerin yüzde 93.6’sı CHP’nin birinci parti olamayacağı yönünde fikir beyan etti.

 

Araştırmada bir diğer önemli sonuçta, araştırmaya katılan CHP’li seçmenlerin yüzde 36.1’i bugün seçim olsa CHP’ye oy verir misiniz sorusuna, CHP’ye oy vermem diyerek cevap vermesi oldu. Ayrıca araştırmaya katılanların yüzde 52’si solda yeni bir partinin kurulması gerektiği yönünde cevap verdiği görüldü.

 

CHP’li  yöneticilerin yeni anayasa konusundaki olumsuz tutumları bilinirken,  araştırmada CHP’li seçmenlere yeni anayasa konusu da soruldu. Seçmenlerin dörtte biri yeni bir anayasanın daha iyi olacağı konusunda hemfikir. ‘Türkiye’de yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 75’i ‘evet’ yanıtını verdi.

 

Akademisyenlerin ihanet bildirisine destek veren CHP yönetiminin aksine, CHP’li seçmenin yüzde 86.2’si devleti haklı buldu. CHP’li seçmenin yüzde 81.6’sı da paralel yapıya yönelik operasyonlara destek verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR