Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ekonomiyi de unutmayalım

Ekonomiyi de unutmayalım

Ekonomiyi de unutmayalım

Kahraman  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna gerçekleştirdiği sınır ötesi “Barış Pınarı Harekatı”; ekonomideki “olumsuz” gidişi, işsizliği, pahallığı, yoksulluğu, karşılıksız “çek”leri, hacizleri ve  esnafın sıkıntılarını unutturmasın.

Bu bağlamda; basına da yansıyan haberlere göre; trafik cezaları da dahil, vergi ve sigorta borcu bulunan 3 milyon 300 bin kişiye “e-haciz” uygulanmaya başlandı. Bir yıl içinde 3 milyon 300 bin kişinin banka hesaplarına “e-haciz” konularak bloke edildi.

Öte yandan; Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, “Ağustos ayı itibariyle son iki yılda karşılıksız çek tutarında yüzde 75, protestolu çeklerin tutarında ise yüzde 72 artış olduğunu” söyledi. Palandöken, “çekini ödeyemeyen esnafın hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığını” da belirterek “çek kanunu yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Öte yandan; TUSİAD Başkanı Kaslowski, “genç işsizliğin yüzde 25.8’e  tırmandığını” vurgulayarak “Türkiye ekonomisi geçen yıl başlayan krizde önemli ölçüde daraldı, işsizlik oranı yüzde 14 ile 2009 krizi seviyesine kadar yükseldi, genç işsizlik ise yüzde 25.8’e ulaştı. Bir ülke için oluşabilecek en büyük ve yönetilmesi en zor risk, gençlerin umutsuzluğudur.” ifadesini kullandı.

Ayrıca; hayat pahallılığı, insanları “canında bezdirecek” seviyeye ulaştı. Çarşı-pazarda fiyatlar cep yakıyor. Buna karşılık “TUİK”in enflasyon oranını yüzde 9.26 olarak açıklaması kuşkuyla karşılandı, inandırıcı bulunmadı.”

Vatandaşlar “çaya yüzde 30, doğalgaza yüzde 35, elektriğe yüzde 40, köprü geçişlerine yüzde 20, şekere yüzde 16, sigaraya yüzde 50, öğrenci yurtlarına yüzde 20, akaryakıt ve temel gıdalara zam üstüne zam yapılırken nasıl oluyor da enflasyon düşüyor, yüzde 9.26 oranıyla tek haneye düşüyor” diye soruyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR