Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ilgın ayağa kalkıyor

Ilgın ayağa kalkıyor

Sadece Konya’nın değil Türkiye’nin de en zengin termal sularına sahip olan Ilgın ilçemiz, son yıllarda yapılan ataklarla adeta yeniden ayağa kalkıyor. Şimdiye kadar termal turizm konusunda gözle görülür bir atak yapamayan Ilgın ilçesi, artık sağlık ve kaplıca turizminde söz sahibi olmak istiyor.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral’la birlikte büyük bir uyanışa imza atan Ilgın Belediyesi, artık kendi özvarlıklarını kendisi yönetmeye karar verdi. Allah vergisi termal suyu daha iyi değerlendirmek amacıyla büyük bir hamle yapan Ilgın Belediyesi, ilk önce kaplıca mevkiinde bulunan turistik oteli kendisi işletmeye karar verdi.

Yılbaşı itibariyle on yıllık sözleşmesi biten otelin işletmesini yüklenecek olan Ilgın Belediyesi, bununla ilgili olarak değişik ve modern bir restorasyon için düğmeye bastı. Daha sonra Kaplıca Dağı’nda bulunan yeri Pankobirlik’e satan Başkan Oral, buraya beş yıldızlı modern bir termal otel kurulacağı müjdesini verdi.

Termal turizme yönelik yatırımcıları beklediklerinin altını çizen Başkan Oral, Ilgın’ı termal turizmin merkezi yapacak projeler hazırladıklarını da özellikle söyledi. Konya’lıların başka yerlere gitmelerine gerek olmadığını da söyleyen Başkan Halil İbrahim Oral, ılgınlılar olarak herkesi kaplıcalarımıza davet ediyoruz diyerek güzel bir misafirperverlik örneği de gösterdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR