Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

KOBİ'lerimize destek olmalıyız

KOBİ'lerimize destek olmalıyız

KOBİ'lerimize destek olmalıyız

Özellikle son yıllarda Konya olarak sanayi, tarım, turizm ve hizmet sektörlerindeki yatırımlarımızla haklı olarak övünüyoruz.Ekonomimizin ileriye gitmesinde büyük katkısı olan KOBİ’lerimize daha da destek olmak çok önem arz eden bir konudur. KOBİ’lerimiz üretimde, ihracatta, istihdamda yadsınamaz ağırlığa sahiplerdir.

KOBİ’lerimizin üretime ve istihdama olan katkıları ile ekonominin vazgeçilmez bir parçası olduğunu artık hepimiz biliyoruz. KOBİ’lerimizin verdiği katkılar ile her zaman daha fazla desteği hak ettiklerini düşünüyoruz. Şartlar ne olursa olsun üretmeyi her zaman sürdüren KOBİ’lerimiz ekonomimizin en sağlam temelini oluşturmaktadırlar. Bu kadar önemli bir kesimin dünyadaki değişimi iyi izlemesi, doğru teşhis etmesi ve bunların ötesinde uyum sağlaması zorunludur. Bunun için de finansman, iş gücü becerisi ve düzenlemelere erişimde gelişimlerinin daha fazla desteklenmesi gerekmektedir.

Ülke ekonomimizin büyük bir çoğunluğu KOBİ’lerden oluşmakta ve onları görmezden gelmemiz olanaksızdır.Hükümet  olarak KOBİ’lerimizin karşılaştığı tüm zorluklara karşı çözüm üretmek için çalışılmalı  ve bu çalışmalarda ODTÜ, KOSGEB gibi 22 devlet kuruluşu ile bir arada çalışıyor.

Ülke olarak çıkış rotamız yerli üretimimizi dünya ile rekabetçi bir noktaya getirmekten geçmektedir. Kendimize bir kalkınma modeli geliştirmemizin gerektiğini düşünüyoruz. Hedeflediğimiz şeylerin başında ülkemizde yerli ve milli üretimini hakim olmasıdır. Bunu da sadece teknolojik dönüşümler ile değil aynı zamanda kültürel dönüşümle de olabileceğini savunuyoruz. Ekonomimizde parayla satın alınamayacak olan; güven, dostluk, kalite gibi unsurların bizleri daha da ileriye götüreceğine inanıyoruz.

KOBİ’lerimiz istihdamın yüzde 74,4’ünü, cironun yüzde 64,4’ünü, yatırımların yüzde 58,3’ünü, ihracatın yüzde 55,4’ünü, katma değerde 52,5’ini,  karşılıyor. KOSGEB  başta girişimcileri ve kurmuş oldukları KOBİ’leri destekliyor. Bugün itibari ile 1 milyon 600 bin KOBİ vasfındaki firma KOSGEB veri tabanına kayıtlıdır. Diğer kurumlarımız ile hedeflerimiz aynı ve işbirliklerini çok önemsiyoruz. Atılacak her adım ülke ekonomimize artı bir değer katacaktır

Ancak bu konuda KOBİ’lerimize de büyük bir sorumluluk düşmektedir. Maalesef KOBİ’lerimiz desteklerden faydalanmak için gerekli olan şartları yerine getirmeye önem vermiyorlar. KOBİ’lerimizi uygun maliyetle finansmana ulaşmaları çok önemlidir. KOBİ’lerimize tavsiyelerimiz bu desteklere ulaşma sürecinde daha etkin olmalarıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR