Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kültür erozyonu

Kültür erozyonu

Kültür erozyonu

Gelişen teknoloji ile birlikte büyük bir kapsama alanına sahip olan iletişim araçları sayesinde halka dayatılan, yabancı kültürlerin, filmlerin, müziklerin bir toplumu nerden nereye  getirdiğini görüyoruz, bu duruma da çok üzülüyoruz.

Çağdaşlaşmak ,Avrupalılaşmak, medeniyetleşmek ve  yenileşmek adıyla ülkemizdeki kültür erozyonu büyük tahribatlara ve sıkıntılara yol açtığını inkar edemeyiz. İlimde, fende ve uygarlık yolunda sıçramak, medeniyetin zirvelerine hamle yapmak tabi ki,hakkımızdır, ilkemizdir.

Medeniyette ilerlemiş ülkeleri örnek almak veya onları yakalamak açısından herkesin üzerlerine düşen görevleri yapması muhakkaktır. Dinimizin, ilme ve çalışmaya verdiği değerleri biliyoruz.

Kendi milli kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, ilkelerimizi bir tarafa bırakıp, Türk Milleti'nin hasletlerini, örf ve adetlerini yaşatmazsak; İslam'ın emirlerini, kaidelerini dikkate almaz isek; başka milletlerin kültürlerinin ve inançlarının tutsağı haline geliriz.

Şöyle bir geriye dönüp, yaşadıklarımızı, öğrendiklerimizi ve olayları hatırlayacak olursak; Başka milletlerin, projelerinin üzerimizdeki baskısını unutmak mümkün mü? Devletimizi yönetenlerin milli bir politikaları mutlaka olmalıdır.

Öz benliğimizi, tarihimizi, milletimize hizmetleri olan  büyüklerimizi hiç bir zaman unutmamalıyız. Çocukluğumuzda izlediğimiz filimler, okuduğumuz hikaye ve romanlar bizlere epey bir zaman kaybı yaşatmıştır.

Benim yaşlardakiler bilecektir Resimli Teksas, Tommiks, Kinova, Teks v.s. kitapların adeta müptelası olmuştuk. Yerli kahramanlarımızdan çok yabancı ülkelerin kahramanları zihinlerimizde iz bırakmıştı. Islama  ve Türk Milleti'ne hizmet etmiş kahramanlarımızı yeteri kadar tanıyamamıştık.

Ayrıca bizlere izlettirdikleri diziler  ve filmler toplumu yozlaştırmada büyük rol oynamaktadır. Ülkemizin her alanda kalkınmış olmasını, güçlenmesini maalesef iç ve dış düşmanlarımız istememektedir. Tarih boyu ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunları, şimdi de her alçaklığa baş vurarak sergilemektedirler.

Emperyalist güçlerin tarih boyu Türk Milleti üzerindeki emelleri hiç bitmemiş ve bitmeyecektir de.Ülkemizde karışıklıklar çıkarmak için içimizde ki hainlerin de katkılarıyla isyanlar çıkartılmış ve Türkiye'nin güçlenmesi engellenmiştir.

Şahsi çıkarlarını düşünen ve kaprislerinin esiri olan siyaset çekişmeleri ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtamamıştır. Ekonomik sıkıntılar ve bütçeleri darlığı sosyal, kültürel alanlardaki etkinlikleri sınırlamıştır. Amerikan filmleri ve diğer ülkeleri filmleri yeni yetişen neslimizi adeta esir almıştır. Kültür emperyalizmin en büyük bela olduğu görülememiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR