Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kurban bayramınız mübarek olsun

Kurban bayramınız mübarek olsun

Mübarek Kurban Bayramını yaşamanın sevinci, mutluluğu ve vakurluğunu doyasıya yaşamaktayız.  Kurban; İbrahim aleyhisselamın oğlu İsmail aleyhisselamı Allah için feda edebilmesinin, oğul Hz. İsmail’in de babası Hz. İbrahim’e itaat ve teslimiyetinin sembolüdür.

Müstesna bir gün olan Kurban bayramı, hali vakti yerinde olanlar için  kurban kesmeye ve eş-dost, sıla-i rahim (akraba) ziyaretlerine vesile olması sebebiyle Müslümanlar için büyük bir nimettir, ibadettir.

Kurban bayramı Allah’ın emrini yerine getirerek hali ve vakti yerinde olan kişilerin kurban kesenlerin, bayramın sevincini memleketinde geçirenlerin, akraba, eş ve dostla bir araya gelerek kucaklaşanların bayramıdır.

Kısacası Kurban Bayramı Müslümanların bayramıdır. Malı ile gönülden Allah’a bağlı olanların bayramıdır. Allah için maddi fedakârlıkta bulunan, verilen nimetlere şükreden, keder ve sıkıntılara sabreden, kendilerini haramdan koruyan ve yaptıkları ibadet ve tövbelerle günahlardan temizlenen Müslümanlara Allah’ın bir hediyesidir.

Mübarek Kurban bayramı  zenginlerin fakirlerle, evlatların anne ve babalarıyla, torunların babaanne-anneanne ve dedeleriyle, akrabaların, kardeş ve dostların birbirleriyle buluşma ve kaynaşmasına vesile olan mübarek bir gündür.

Bayramları evinde geçirmekte bir o kadar önemlidir. Çünkü dini bayramlar Müslümanlar için turizm hareketlerinin yoğunca yaşandığı ve tatil fırsatı olarak bilindiği günler değildir. Bayramlar kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin ve yardımlaşmanın zirve yaptığı günlerdir.

Bayramlarda iş stresini bahane ederek tatil yörelerine gitmek yerine   sıla-i rahim yaparak ana ve babalardan, akraba ve dostlardan, komşulardan uzaklaşmaya değil yakınlaşmaya bir fırsat olarak görmeliyiz. Herkesin mübarek Kurban bayramını kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR