Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

MHP çifte kongre mi yapacak?

MHP çifte kongre mi yapacak?

MHP’de sular bir türlü durulmak bilmiyor. Çağrı heyetinin görevlendirildiği MHP’de şimdi de kurultay tarihi konusunda tartışmalar devam ediyor. MHP Genel Merkezinin 10 Temmuz’da Ankara Arena’da seçimli kongre yapma çağrısı yeni bir polemik yarattı.

 

Muhaliflerin iddiasına göre bu çağrı Yargıtay’ın onayladığı mahkeme kararı ile örtüşmüyor.

Yine kulislerden sızan haberlere göre çağrı heyetinin Pazartesi günü toplanacak ve  kesin bir tarih açıklayacak. Şimdi MHP camiası ve siyasi çevreler Pazartesi günü açıklanacak çağrı heyetinin kararına kilitlenmiş durumda.

 

Yine kulislerden sızan haberlere göre, çağrı heyetinin mahkemenin kendilerine yüklediği görev neticesinde Pazartesi günü toplanacağı ve büyük bir ihtimalle mahkemenin verdiği görev neticesinde tüzük kurultayı için tarih belirleyeceği. Bu tarihinde 19 Haziran olacağı yönünde.

 

Çağrı heyetinin 19 Haziran olarak düşündüğü tüzük değişikliği kurultayı kararının ardından görevinin sona ereceği konuşuluyor. 19 Haziran’da yapılması muhtemel olan tüzük değişikliği kongresinin ardından genel merkezin ilan ettiği 10 Temmuz’da da seçimli kurultay olması büyük bir olasılık.

 

Görünen o ki, MHP üst kurul delegeleri 21 arayla iki kongre için Ankara’nın yolunu tutacaklar. Son olarak muhalefet tarafından gerçekleştirilen olmayan  kurultay krizinin ardından MHP’de büyük değişim yaşanmaya başlandı. MHP’de muhalefet kanadı olarak adlandırılan kesimden genel merkeze doğru kaymaların fazlalaştığı ve Genel Başkan’a saygı noktasında artık daha duyarlı davranışların arttığı görülmektedir.

 

 MHP açısından büyük önem taşıyan bu son gelişme ayrıca parti tabanında da takdir görmekte ve mevcut Genel Merkezin elini güçlendirmektedir. MHP’de neler olacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR