Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Okul yolunda trafik

Okul yolunda trafik

Okul yolunda trafik

Bildiğiniz gibi Pazartesi günü okullar açılıyor. Öğrenciler yollara düşecek, toplu taşıma araçları ve servis araçlarını kullanacak. Artık araç sürücüleri ve öğrenciler trafikte daha dikkatli olacak ve  kendilerini koruyacaklar.

Bilindiği gibi bir süre önce yeni bir Trafik kuralı uygulamaya sokuldu. Medeniyet adına güzel bir uygulama fakat gel gelelim yaya geçitlerinin olduğu yerde, Trafik lambaları da olsa yayalar geçmek istiyorlar. Lambaların olmadığı yerlerde de yayalara öncelik verilmesi gerekirken, sözüm ona aracı omu yoksa araç onumu kullanıyor belirsiz Trafik magandaları da  buralarda hızını kesmeden devam edip gidiyor,

Halkımıza yaya konusu iyi anlatılamadı ki bu karmaşa ve kazalara davetiye her geçen gün artmakta veya bu konuda öncelik sende, bende kavgaları oluşmaktadır. Televizyonlardaki haberlerde de bu karmaşayı görmek mümkün.

Bilinmeli ki önceki uygulamada yeşil ışık yanmadan yaya yolundan geçilmiyordu bu kural yine aynı değişmedi, değişen sadece  trafik lambalarının olmadığı yaya geçitlerinde öncelik yayaların bunu asla unutmayalım,

Öğrencilerin yoğun olduğu okul bölgelerinde yayalara öncelik uygulamalarına büyük özen gösterilmelidir. Çocuklarımızın yaya geçidinde geçerken araç sürücüleri daha dikkatli ve tedbirli olmalıdır. Çocuklarımızın önceliği her şeyden üstündür.

Sırtında ağır yükü ile okul yoluna giden öğrencilerimize hepimiz yardım etmeliyiz. Eğitim sisteminin bu minik ustalarına herkes bir türlü yardım etmelidir. Araç kullanıcıları daha dikkatli olmalı, yetkililerde okul bölgelerinde gerekli tedbirleri almalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR