Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sağlık çalışanlarına daha fazla itina gösterilmeli

Sağlık çalışanlarına daha fazla itina gösterilmeli

Sağlık çalışanlarına daha fazla itina gösterilmeli

Şu anda ülkemizde en yoğun çalışan meslek, hiç şüphe yok ki sağlıkçılar. Dünyaya ve ülkemize musallat olan koronavirüs illetine karşı çok büyük mücadele etmekteler. Kıt imkanlar ve zor çalışma şartları altında büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanları herkesin takdirini de kazanmaktadır.

Türkiye’nin fedakar sağlık çalışanları için her gece saat 21.00’da gerçekleştirilen alkışlı eylem hiç şüphe yok ki, sağlık çalışanlarını motive edecektir. Aslında sağlık çalışanlarının bundan daha fazlasını hak ettiğini  hepimiz biliyoruz.

Sağlık çalışanları  her şeyden önce can güvenliklerini istemektedir. Kendileri bu virüsü kapmamak için çalışmakta, evde çocuklarına bile sarılamamaktalar. Bilindiği gibi ülkemizde yapılan test sayısı hala çok az.  Konya  gibi çoğu büyük kentlerimizde  daha yeni testler yapılmaktadır. Dışarıdan gelen testlerle  test sayısını bir an önce artırmamız gerekmektedir.

 Sağlık emekçileri can güvenliği için koruyucu ekipman istiyor. Bakın bugün sağlık çalışanları 2 saat ömrü olan cerrahi maskeyi 8 saat, tek kullanımlık N 95 maskeyi 3 gün kullandıklarını, yüz siperliğini don lastiğinden ve asetattan kendilerinin ürettiğini söylüyorlar. Ama ne hikmetse Türkiye’nin dünyanın dört bir yanına maske gönderdiği haberleri geliyor.

Sağlık Bakanı’nın açıklamasına göre  sağlık personelinin de enfekte olduğunu öğrendik. Ama kaç kişi olduğunu söylemedi. Kaç sağlık çalışanı hastalığa yakalandı, neden yakalandı, eksiklerimiz neler, bunları bilmek, çözüm üretmek gerekiyor. Bunları kamuoyu ile paylaşmanız gerekiyor. Sağlık çalışanları ailelerini de tehlikeye atmamak için evlerine gitmiyor ya da ev halkını başka yerlere yolluyor.

Yorgunluktan bitap düşen sağlık çalışanları koridorlarda ayakta uyku ihtiyacını giderirse ne kendisine ne de hastalarına faydalı olamaz. Sağlık çalışanlarımızın hastane de ya da en yakın bir otelde, izole bir şekilde, dinlenmeleri sağlanmalıdır. Doktorları, sağlık çalışanlarını koruyamazsanız toplumu da koruyamazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR