Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sülükleri koparıp atmak gerekir

Sülükleri koparıp atmak gerekir

12 Eylül 1980 tarihinden bu yana ne zaman ülke olarak bir kriz anına girdiğimiz zaman sohbetler arasında o günü yaşamış bizler ve aile büyüklerimiz Kenan Evren’in yaptığı darbeyi hatırlatarak esprili sözlerle  “ Ülke  gene  karıştı. Hasan  Mutlucan  o  gür  sesiyle  bir  sabah  “ yinede  şahlanıyor  aman”  diye  yanık  yanık  söyleyebilir  haaa “  derlerdi.

 

Şimdiki neslin anlayamayacağı bu sözler, 15 Temmuz 2016 gecesi maalesef gerçek oldu. Asker üniforması giymiş hainler askeri darbe ile ülke yönetimini eline geçirmek istediler. İstediler ama Türk halkını unuttular. Demokrasiye ve vatanına sıkı sıkıya bağlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seven halkı unuttular.

 

15 Temmuz 2016 gecesi  inanılmaz  kötü  bir  zaman  dilimiydi  bizim  için..Bir  yandan  silahlar  atılırken  bir  yanda  camilerde  salalar, Kur anlar,  ezanlar  yankılanıyordu. Çocuklar  da  dahil  kimsede  uyku  falan  yok.

 

 En  kötü  olanı,  neden  korktuklarını  bilmeden çocukların yüzlerinde   hissedilen bir korku bu..Neyse  sabaha  karşı bazı  şeyler  gün  yüzüne  çıkmaya başladı..Cumhurbaşkanı  Recep  Tayyip  Erdoğan’ın  sakin  ve  rahat   duruşu  insanları  rahatlattı.  Tüm  vatandaşları   demokrasi  nöbeti  diyerek  sokağa  davet  etti. Ve,  o  andan  itibaren  Türk Milletinin ayranı kabardı. Vatan sevgisi her şeyi bastırdı ve bugün itibariyle sekiz gündür çoluk çocuk demokrasi nöbeti tutmaya başladılar.

 

Giydikleri asker üniforması ile  darbeciliğe  soyunanların  hevesi  kursağında   kaldı. O  geceden  beri  halkımız  demokrasimizi  ve  millet  iradesinin  her  şeyden  önde  olduğunu  unutturmamak  adına  sürekli demokrasi nöbetinde.  Türk halkı vatanına  sahip  çıkıyor.. İnşallah  ortaya  çıkan bu güzel  birlik  ve  beraberlik  daim  olur.

 

Bu,  36 yıl  sonra  alel  acele  yapılmak   istenen  zamane  darbesi mi acaba? Yoksa  beceriksizlik mi? Adı  ve  amacını  bilemem ama,  kazanan  Milletin  İradesi  oldu   Diliyorum  yıllar  önce  ordumuzda  dahil,  ülkenin  ana  damarlarına  sülük  gibi  yapışan  bu  zihniyet  silip  süpürülür  içimizden. Ve  bir daha  bu  tür  tehlikeli  yapılara  göz yumulmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR