Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ümitsizliğe düşmemeliyiz

Ümitsizliğe düşmemeliyiz

Ümitsizliğe düşmemeliyiz

Son alınan ekonomik tedbirler ile birlikte geleceğe bakış açımız olumlu yönde gelişmeye başladı. Son günlerde dövizde meydana gelen dalgalanmalar sonucu işletmelerimiz etkilenmiş ve bugün KOBİ’lerimiz piyasada var olma mücadelesi vermektedir.

Konya’daki işletmeler de doğal olarak bundan nasibini almıştır. Ekonomi yönetimimizin zor durumdaki sektörlere dönük hayata geçirdiği tedbirler olumlu etki yaratmışsa da, durgunluğun 2019 yılı sonlarına doğru olumlu ivme göstermesi hepimizi sevindirmiştir.

Ancak  ülkemizdeki üreten kesimler olarak bizler geleceğe güvenle, umutla bakmak, daha fazla çalışıp üretmeye devam etmek zorundayız. Bizlerin durma, duraksama, ümitsizliğe düşme lüksü yoktur.

Bizlerin üretim gücünü kullanarak umutları diri tutmaktan başka çaresi yoktur. Ekonomi yönetiminin de beklenen küresel durgunluğa karşı yeni tedbirlerle ekonomik istikrarı tesis etmesi, piyasaları rahatlatma yönündeki adımlarını sıklaştırması şarttır.

İşletmelerin finansmana erişimi konusundaki beklentileri mutlaka karşılık bulmalıdır. Kurlar ve enflasyon noktasında tedbirler elden bırakılmamalı, her alandaki yapısal reformlar biran önce hayata geçirilmelidir. Son açıklanan ekonomik tedbirlerde ülkemiz ekonomisinin doğru yolda olduğunu göstermektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR