Halime Bilgin

Halime Bilgin

Sevgi yarı yolda bırakabilir

Sevgi yarı yolda bırakabilir

Hayatta aldığımız önemli kararlar ve seçimler vardır. Bunlardan bir tanesi de, kişinin bir ömür yaşayacağı eşi doğru seçebilmesidir.Bu nedenle bize hayatını, örnek bir yaşamla miras bırakan, peygamberimiz Hz Muhammed eş seçerken, siz ne zenginliğine,ne güzelliğine aldanmayın ,güzel ahlakına bakın diye hatırlatmada bulunmuştur.

Bu hatırlatma insan hayatında o kadar çok etkilidir ki tüm yaşamını belirler.Çünkü seçilen kişi ile bir yola girilirken hastalıkta ve sağlıkta, zenginlikte ve fakirlikte birlikteyiz sözü verilerek, karşınıza ne çıkacağı belli olmayan bir yolculuğa çıkıyorsunuz.Bu yolda çocuklar,borçlar, iş hayatındaki inişler,çıkışlar kayıplar,aileler gibi bir çok kilometre taşları döşeli ve ne zaman ne yaşayacağınız belli değil.

Etrafımıza baktığımızda bu yolu uzun soluklu yürüyen ve hayatına devam edebilen eşler birbirlerine olan sevgi ve muhabbetlerini genelde saygı çerçevesine oturtanlardır. İlişkileri bazen maddi bazen manevi olarak gerilime maruz kalsa, eşlerin birbirlerine olan sevgisi zedelense yinede o birliktelikte saygı varsa sevgi hemen tekerrür eder.Fakat saygı yoksa giderse sevgi çok dayanamaz ölür.

Bu nedenle evliliklerde en çok aranan sevginin partneri saygıdır.

Nedir bu kelimenin açılımı

Eşlerin birbirine karşılıklı olarak,anlayışlı olması yapıcı, ön yargısız olması, aşağılamadan, küçümsemeden, olduğu gibi kişiliğini, görüşlerini dikkate alarak özenli, ölçülü davranması,ailesine, kültürüne, inancına düşüncesine, cinsiyetine,duygularına ve duygusal ihtiyaçlarına karşı duyarlı olması ve nezaketle muamele etmesidir.

Bir evlilik bunlardan yoksunsa sevgi yarı yolda bırakabilir.Sevgiyi çoğaltan sürdürelebilir kılan saygıdır.Emile Zola ' nın bir sözü tamda bu noktayı özetler nitelikdedir.

"Saygı olmayan yerde aşk da olmaz"

O halde sevgiyi tamamına erdiren,saygılı davranmak,güzel ahlaklı olmakdır.Evlerimizi her iki kavramdan hasıl olanlar doldurması ümidi ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halime Bilgin Arşivi
SON YAZILAR