Levent Akdağ

Levent Akdağ

AmirALSİZ Gemi!

AmirALSİZ Gemi!

Süper Lig’in 21. haftasında Konyaspor, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Ligde haftalardır aldığı kötü sonuçlarla ilk beşin dışında kalan Konyaspor için belki de bu maç ayağa kalkma maçı olabilirdi. Öyle ki maça da aslında kötü başlamayan konuk takım rakip kalede etkili olup topun kontrolünü de eline almıştı. Fakat bu iyi görüntü fazla uzun sürmedi, Başakşehir oyun hakimiyetini eline alıp istediği şekilde sahada istediklerini yapmaya başladı.

Herkesin bildiği üzere Konyaspor’daki büyük orta saha sorunu yine nüksetti, o bölgedeki Soner ve Oğulcan’ın top kayıpları ile Başakşehir daha da etkili olmaya başladı. Geliyorum diyen gol ilk yarının sonlarında geldi, Adil’in inanılmaz hatasında Berkay Özcan’ın golüyle Başakşehir oyun üstünlüğüne skor üstünlüğünü de ekledi. Öyle anlar oldu ki Konyaspor adeta üç pas yapamaz hale geldi, geriden topu oyuna sokmakta büyük sorunlar yaşandı.

Neyse ki ilk yarı bir gol daha yemeden tamamlandı ve Başakşehir soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarı pek farklı başlamadı ve daha ilk dakikada Başakşehir bir gol daha buldu ancak Deniz elle kontrol ettiğinden VAR dan gol iptal oldu. Acaba bu bir dönüm noktası olabilir miydi ? ama olmadı ve kötü futbol ve gelen top kayıpları ile ev sahibi takım çok rahat bir oyun ortaya koydu.

Maçı izleyen hiç kimse oyunun ilk yirmi dakikası dışında Konyaspor’un maçı kazanacağı hissine kapılmadı, oynanan oyun zaten bir puanı bile hak etmemişti. Yapılan oyuncu değişiklikleri de kötü gidişe dur demedi ve maçın 64.dakikasında alakasız pozisyonda ilk golü rakibe ikram eden Adil penaltıya sebebiyet verdi. Skor 2-0 olduktan sonra Konyaspor oyundan iyice düştü, rakip de kontrataklarla skoru daha da artıracak birçok pozisyon buldu ama yararlanamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç Başakşehir’in 2-0 lık galibiyeti ile sonuçlandı. Hafta içi başkanı izledik takıma 6,8,10 numara transferi yapacağız dedi, lakin kesinlikle yeterli değil en az altı takviye gerekli yoksa ligde kalmak başarı olur. Öncelikle bir stoper, orta sahaya 6 ve 8 numara , forvet arkası 10 numara, sol kanat ve kesinlikle bir de golcü eksikliği var. Alınır mı ? pek umut yok ama bekleyip görelim.

****

Gelelim Ayos Konyaspor basketbola... Maalesef orada durum çok daha vahim belki de eldeki kadro ile ligin en büyük düşme adayı Konyaspor. Buna karşılık ne yapılıyor ? daha önce de belirtmiştim acilen koç, kısa yabancı ve iki yerli uzun gerekli diye ama tık yok adeta takım kaderiyle baş başa bırakıldı ve lige veda etmeyi bekliyor.

Yıllarca bekledi Konya basketbolu üst ligde olmayı, çok mu zor gerekli takviyeleri yaparak ligde kalmayı sağlamak. Başkan canlı yayında dedi evet doğru en geç biz çıktık lige ve yerli oyuncu yoktu diye, peki şimdi ne bekleniyor basketbola yazık ediliyor. Basketbolun içinden gelen biri olarak bu durum bizleri derinden yaralıyor. Bekleyip görelim futbol ve basketbola ne gibi takviyeler olacak ya da olmayacak gelecek hafta görüşmek üzere.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Levent Akdağ Arşivi
SON YAZILAR