Levent Akdağ

Levent Akdağ

Aynı tas, aynı hamam

Aynı tas, aynı hamam

Ligin ikinci yarısının ilk maçında Konyaspor, kendi saha ve seyircisi önünde MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Teknik ekip değişikliği sonrası ilk lig maçına çıkan Konyaspor’da hiçbir değişiklik olmadığı gözlerden kaçmadı. Takımda inanılmaz bir özgüven eksikliği hakim, ayrıca uzun zamandır maç kazanamamak takımı çok olumsuz etkilemiş öyle ki maçı izleyen herkes Konyaspor’un ne oynadığını anlamadı.

Maça kalede Sehic ile başlayan Konyaspor’da transfer sürecinde olan Amir ve sakatlıkları olan Cebrail, Muhammet kadroda yer almadılar. Maça aslında kötü de başlamadı ev sahibi ama gelmeyen gol takım üzerindeki stresi her geçen dakika öylesine artırdı ki adeta takım üç pas yapamaz hale geldi.

Konyaspor ilk yarı boyunca rakip kalede aslında gol için gerekli pozisyonları da buldu direkten dönen top ile birlikte ilk yarım saat etkili olmasına rağmen galibiyet gölü gelmeyince başta da belirttiğim gibi uzun zamandır maç kazanamamak adeta takımı mental olarak geri itti. İlk yarı boyunca rakip Ankaragücü hiç tehlikeli olamadı ve kaleye şutu bile yoktu. Buna karşılık rakip takım sadece defans yapıp alanı daralttı ve kanatları kapatarak Konyaspor’un etkili olmasını önlemeye çalıştı. Bir de öyle büyük bir eksiklik vardı ki ev sahibinde transfer olması gündemde olduğu için kadroda yer almayan Amir onun yokluğunda Konyaspor geriden top çıkarmakta, oyun kurmakta oldukça zorlandı ve adeta sudan çıkmış balık gibi kaldı.

İkinci yarı takım daha da geriye giderek oyundan iyice düştü, bunda karşılık konuk takım yine ilk yarı odluğu gibi kalesini savunmaya ve idare etmeye devam etti. Bir kontratak sonrasında Ankaragücü üç pasta golü buldu ve deplasmanda öne geçmiş oldu. Goldeki en trajik olan ise Konyaspor kalesini tutan ilk şutun yine gol olmasıydı. İlerleyen dakikalarda yapılan oyuncu değişiklikleri de çare olmadı ve tribünlerden yoğun şekilde “Yönetim İstifa” sesleri yükselmeye başladı.

Yaşananlardan sonra Konyaspor oyundan iyice düştü ve hiçbir varlık gösteremediği maçtan yenik ayrılarak kötü serisine devam etmiş oldu. Batı Alt tribününde taraftarlar ile yöneticiler arasında gerginlikler yaşandı. Karşılıklı hiç de hoş olmayan ve Konyaspor’a yakışmayan küfürleşmeler oldu. Netice itibariyle şu an Konyaspor’un içinde bulunduğu gidişat hiç de hoş değil durumu düzeltecek ise tabiki yeterli olmayan takıma transfer takviyeleri yapması gereken YÖNETİM’dir. Acil olarak gidecekler ile yollar ayrılıp yerleri dolmalı ve gemi limana sorunsuz bir şekilde yanaşmalıdır.

****

Son olarak AYOS Konyaspor basketbol konusunda da değinecek olursam maalesef orada durum daha vahim, ne takımda yeterli hoca var ki hocanın A lisansı bile yok ne de takım ligde kalacak seviyede.

Takımdaki kötü gidişat her geçen gün artarak devam ediyor Ayos Konyaspor tüm liglerin en az yerli katkısı alan takımı maalesef, ancak orada da halen bekleniliyor takım ligden düşerse bir daha çok zor çıkar. Acil olarak yeterli bir koç ve kısa yabancı ile yerli iki uzun gerekli alınmadığı takdirde ise üzülerek yolun sonu alt lige düşmek olacaktır.

Bekleyip görelim hamleler gelecek mi ? umarım hem futbolda hem de basketbolda gerekenler yapılır da Konyaspor taraftarı artık evine üzülerek gitmez kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Levent Akdağ Arşivi
SON YAZILAR