Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Evladına sahip çıkan anneler

Evladına sahip çıkan anneler

Evladına sahip çıkan anneler

Türkiye’nin ilerlemesinin  önündeki en büyük engellerden biri olan terör örgütü PKK’dan anneler hesap sormaya başladı. Daha çocuk denilen yaştaki evlatlarının kandırılarak terör örgütünün dağ kadrosuna kaçırıldığını söyleyen anneler, evlatlarının getirilmesi için Diyarbakır HDP il başkanlığı önündeki eylemlerine devam ediyorlar.

'Oğlumu terör örgütü kaçırdı' diyen ve HDP Diyarbakır İl Binası önünde 4 gün boyunca hiç ayrılmadan oturma eylemine başlayan, HDP’li bir grup tarafından linç edilmeye çalışılan,  daha önce iki evladı daha dağa kaçırılan ve son evladını ise “Edi Bese” (yeter artık) diyerek eli kanlı terör örgütüne kaptırmak istemeyen, yaptığı cesurca eylemiyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan bir anne olan Hacire Akar’ın gösterdiği cesaret diğer anneleri de ayağa kaldırdı.

Uzunca bir süreden beri doğu halkını korkutmayı başaran hain terör örgütü PKK, emniyet güçlerinin yaptığı mükemmel operasyonlar sonucunda iyice köşeye sıkıştı. Devletin varlığını üzerlerinde hisseden evlatları dağa kaçırılmış anneler de Hacire Akar’ın eyleminden cesaret alarak HDP il binasının önünde oturma eylemini devam ettiriyorlar.

Ama İnsan Hakları Savunucuları, kadın hakları savunucuları car car yırtınan o alçak insanlar sustu, çünkü kendilerine bir zarar gelir diye korkuyorlar, devlete bir ağaç için verdikleri insanlık dışı tepkinin on’da birini veremezler, devletin sabrı onları cesaretlendiriyor, sustular çünkü ölümden korkuyorlar… Hakkı savunarak şerefli bir ölümü, birilerine maşa olarak şerefsizce yaşamaya değişiyorlar çünkü uşaklık ettikleri sistemin bir parçasıydı, Hacire Ana'nın oğlunu ve onun gibi binlerce genci kandırıp kaçıran alçak terör örgütü...

Aslında bu anne evladını kurtarmanın çok ötesinde bir işi başarmıştı. Bölgede bu gibi konularla ilgili yıllardır örülen o devasa korku duvarını yıkmıştı. Yıllardır Kürtlük davası güttüğünü iddia eden PKK ve uzantıları sadece gariban Kürt Ailelerin çocuklarını kullanmaktan başka bir şey yapmadı. HDP’li siyasiler kendi çocuklarını özel okullarda en iyi standartlarda eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılarken, halkımız dedikleri bölge halkının çocuklarını ya dağa it gibi bir hayat yaşamaya gönderdi ya da şehirlerde eylemlerde en önde molotof attırdı ve yeri geldi canlı bomba olarak kullandı.

HDP’li belediyelerden maddi ve lojistik olarak destek gördükleri artık açıkca ortaya çıkan PKK, yok olmak üzere olan dağ kadrolarını artırmak amacıyla daha çocuk yaşta olan kişileri çeşitli vaat ve korku ile dağa çıkartıyordu. Ancak artık analarında gözü açıldı ve çocuklarını almak için eylem yapmaya başladılar.

Devletin gücünü ve kudretini arkalarında hisseden ve evlat acısı ile yanan anneler, HDP’nin ve PKK’nın sonunu getirecek inşallah. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR