Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İyi ki STK’lar var

İyi ki STK’lar var

Yıllardır Konya’nın tanıtımı  eksik diyerek yazılar yazmaktayız. Yazdığımız bu yazıları bazıları dikkate alırken büyük bir çoğunluk sadece okuyup geçmektedir. Ancak özellikle içinde bulunduğumuz yıl bu konuda bazı girişimler yaşanmaktadır.

 

İlk önce KOTEV kuruldu. Konya’nın tanıtımı bağımsız bir vakıf tarafından ve ehil ellerce yapılması adına güzel bir davranış. Daha sonra geçtiğimiz günlerde ülkemizin en önemli üç havalimanında Konya ile ilgili tanıtım yazıları göze batmaya başladı.

 

KOTEV ve Skal üyelerinin önderliğinde başlayan bu tanıtım hamlesi gelecek güzel günlerin başlangıcı olarak çok önemlidir. Selçukluların başkenti olan Konya, tarihi, turizmi, doğal güzelliği ve barındırdığı tarihi eser ve şahsiyetlerle dünyanın ilgisini çekecek ender şehirlerden biridir.

 

Ancak biz şimdiye kadar iyi bir planlama yapamadık. Konya ve barındırdığı eser ve şahsiyetleri tanıtımda geç kaldık. Sadece otelleri  çoğaltmakla turizmi geliştireceğimiz yanılgısına düştük. Yaptığımız yeni otellere misafirler getirtemedik. Sadece Aralık ayına bağlı kalan bir turizmle kendimizi kandırdık.

 

Turizm geçiş güzergahında olan şehrimiz sadece günü birlik turlar yapılan bir şehir konumundan kurtulmalıdır. Belediyelerin katıldıkları fuarlar ve çalışmalara katkıda bulunan STK’lar, bu açığımızı kapatacaklar gibi görünüyor.

 

Artık başkalarını suçlamaktan vaz geçerek Konya’nın tanıtımı için el birliği ile hareket etmeliyiz. Skal üyelerinin açtığı bu güzel yoldan başka STK’larında katkıları ile bir tanıtım atağına geçmeliyiz. Konya’mıza gelen yerli ve yabancı turistler arasında ayrım yapmadan tek fiyat uygulamasına geçmeliyiz.

 

Çeşitli festival, fuar ve tanıtım günleri ile on iki ay faaliyetlerimiz devam etmelidir. Kamu ve özel sektör elele vererek yeni tanıtım çalışmalarına imza atmalıyız. Artık turist tanıdığı, bildiği ve güvendiği yerlere gitmektedir. Çünkü turizmde alternatifimiz olan ülkeler atılımlar içindedir.

 

Bizler elimizi çabuk tutmayacak olursak Konya’ya gelmeyen turist yakın bir zamanda da ülkemize de gelmeyecektir. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomisi için turizm zorunludur. Bir an önce kendimize gelerek yeni tanıtım ve çalışmalar yapmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR