Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Işık Yaradan Sızar

Işık Yaradan Sızar

Yeni bir hayat ister misiniz? Hayatımızda ya yeniler vardır ya da yineler vardır; yani yeni bir yıl ya da yine bir yıl geçti, yeni bir gün doğdu mu yine bir gün doğdu mu ? Yeni bir gün doğdu kelimesi umuttur, müjdedir, fakat yine bir gün doğdu; bezginlik, pişmanlık, şikayetçi olmaktır.

Hayat bir döngüden ibarettir, bir taş yerden alır atarsın yine yere düşer, doğum gününü kutlarsın zaman döngüseldir yine bir doğum günü gelir. Her güneş doğduğunda yeni bir umut, yeni bir enerji , yeni bir fırsat doğar her gecenin bir sabahı olur, her sabahın bir gecesi olduğu gibi …

Güneşin battığını görünce akşam olmuş diyoruz ama başka bir yarım kürede pencereden bakıldığında güneşin doğduğunu görüyoruz. Dünyaya geldiğimizde ayna gibiyizdir ayna sadece olanı gösterir neyseniz onu görürsünüz saf, tertemiz halinizi çünkü ayna sadece olanı yansıtır karşılık vermez, yani bizlere saçların dağınık topla demez, güzel yada çirkinsin demez neysen onu gösterir , uyarmaz gerçeğin en temiz halini size yansıtır. Bizlerde dünyaya doğduğumuzda sistemi en temiz haliyle yansıtıyoruz sonra zamanla aynanın üstüne toz atılmaya başlanıyor nasıl ki insanlar sürekli yeni bir şeyler öğreniyor içleri kirleniyor bu da aynanın durup dururken sürekli toplandığını ve bundan dolayı artık çok net gösteremediğini anlarız.

Hani bazen ayna fazlalık olur ve depoya kaldırırsın ve orada inanılmaz toz içinde kalır, kirlenir tozdan net göstermez, sonra aynayı silip temizlersin netleşir her şeyi gösterir . Yani sen ne kadar güzel olursan ol eğer karşınızdaki kişilerin kalpleri kirliyse sizi kötü olarak görecektir kendi kalplerini temizlemedilerse sürece onlara her şey, herkes kötü ve değersiz görünür bilmezler ki kötü olan kendi içlerinde taşıdıkları kalplerimiz. Keşke bunun farkına varsalar. Ancak o zaman hayatın ne kadar güzel ve kıymetli olduğunu anlayacaklardır.

İki kişide aynı pencereden aynı manzaraya bakar ama ikisi de farklı yorumlar, biri çok beğendiğini söylerken diğeri manzaranın iç karartıcı olduğunu söyleyebilir oysa manzara, yer, zaman aynıdır işte bu görme sadece kalp temizliğine göre değişir tabi. Sen nasıl bir kalp taşıyorsan karşındakini de öyle sanır öyle yorumlarsın.

Kul darda kalmayınca Hızır yetişmezmiş sen hazırsan Hızır gelir, her gün yenilikler gelir, istemezsen alamazsın isteyeceksin güzelliklere, kapılarımızı kapatmayacak unutmayalım ki ışık yaradan sızar .

Yeniden bir başlangıç için hayata ben geldim sil baştan yaşayacağız güzellikleri diyeceğiz. Her gün yeniden her şey baştan yaşanır doğru değerlendirelim yeter ki, dışardaki güneşe kapınızı kapatmayınız siz perdeyi kapatmayın ki güneş sizi ısıtsın eğer perdeniz kapalıysa dışarda güneş olsa da size faydası olmaz perdeyi kapatmayın güneşten yararlanalım.

Kendimizi negatif düşüncelerden arındıralım güzellikleri çağıralım güzelliklerle yaşayalım. Her gün yeni bir başlangıçtır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR