Mine Baykal

Mine Baykal

Demir ilacı ve kilo yönetimi

Demir ilacı ve kilo yönetimi

Bireylerde farklı nedenlerden dolayı demir eksikliği görülmektedir. Demir takviyeleri düşük demir seviyelerinin neden olduğu anemiyi önlemek ve tedavi etmek için kullanılmaktadır. Bunun yanında kilo verme sürecinde olan bireyinde demir minerali eksikliğinin tamamlanması da önemli etkendir.

Demir eksikliği durumlarında demir ilacı takviyesinin genellikle reddedilmesinin ilk sebeplerinden birisi de demir ilacının kullanılmaya başlandığında kilo aldıracağı ve iştah artırıcı etki göstereceği düşüncesi ile karşılaşmaktayız.

Demir eksikliği olan bir bireyde iştahsızlık söz konusudur ve demir ilacını kullanmaya başladığında iştahın arttığı düşünülmektedir halbuki zaten iştahsızlık yaşandığından vücuttaki eksik olan demir minerali tamamlanmaya başladıkça iştahı normal seviyeye gelmektedir. Aynı zamanda demir seviyesi yeterli düzeye geldikçe enerji ihtiyacı da artacağından iştahın artırıcı yönde olması çok normaldir. Fakat bu durum doğrudan kilo alma yönünde tek başına bir faktör değildir.

Demir eksikliği durumu kilo yönetimini etkilemektedir. Kilo verme sürecini olumsuz etkilediği gibi diyete ne kadar uyum sağlansa bile kilo vermeyi zorlaştırmaktadır. Demir ilacı takviyesinin düzenli alınması ve bireyin durumuna özel demir eksikliğine göre bir beslenme planı oluşturularak demir eksikliğinin önlenmesi ve sağlıklı adımlar ile kilo verme yönetimi sağlanacaktır.

Sağlıkla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mine Baykal Arşivi

Ödem

06 Aralık 2022 Salı 00:32
SON YAZILAR