Mine Baykal

Mine Baykal

Diyetin en önemli besini yoğurt

Diyetin en önemli besini yoğurt

Yoğurt, sağlığa birçok faydası olmakta birlikte diyette de en önemli besinler arasında yer almaktadır. Diyetin vazgeçilmez bir parçası da diyebiliriz.

Yoğurdun faydaları oldukça fazladır. Protein içeriği yüksektir. Tansiyon riskini azaltıcı ve kalp sağlığını koruyucu etkisi vardır. Kemik erimesini önleyicidir ve probiyotik etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirici ve sindirimi kolaylaştıran bir besindir. Enerji üretimine katkı sağlar. Diş sağlığını korur. Kemikleri güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Tok tutucu bir besindir.

Yapılan bir çalışmaya göre yoğurt tüketen bireylerin tüketmeyenlere oranla daha tokluk hissi sağladıkları görülmüştür.

Başka bir çalışmada ise günde üç öğün yağsız yoğurt tüketen bireylerin, yoğurt tüketmeyenlere oranla %22 daha fazla kilo verdikleri tespit edilmiştir.

Yoğurt her yaş grubu bireyin tüketmesi gereken bir besindir. Günlük tüketilmesi gereken miktar kişiye özgü değişiklik göstermektedir fakat ortalama olarak 2 porsiyon yoğurt tüketimi uygun olacaktır. Tabiki her besin de olduğu gibi yoğurdun faydaları olduğu gibi fazla tüketiminde de zararlarının olduğunu hatırlatalım. Fazla tüketilen yoğurt kalsiyum içeriğinden kaynaklı böbrek taşı oluşumuna sebep olabilmektedir. Bazı kullanılan ilaçların emilimini olumsuz etkilemektedir. Demir eksikliği görülen bir bireyde yoğurt, demir içerikli bir besinle tüketilirse eğer demirin emilimini azaltmaktadır.

Diyetin en önemli besini olan yoğurdun tüketimi kişiden kişiye miktarları değiştiği gibi çeşidi, yağ oranları da aynı derecede değişmektedir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planında yoğurt tüketmeye özen gösterilmeli ve fazla tüketiminin de sebep olabileceği zararlarının göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Sağlıkla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mine Baykal Arşivi

Ödem

06 Aralık 2022 Salı 00:32
SON YAZILAR