Mine Baykal

Mine Baykal

Günde tek öğün beslenmek sağlıklı mı?

Günde tek öğün beslenmek sağlıklı mı?

Tek öğün beslenmede günlük alınması gerekenden daha az bir kalori alınması mümkün olabildiği gibi bazen de bu tek öğün seçeneği akşam tercih edilerek, gün içerisinde besin tüketimi olmadığından tek bir öğünde fazladan kalori alımına da sebebiyet verilmektedir. Aynı anda birden mideye yük oluşturulup, sindirimi de olumsuz etkileyerek hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemlere neden olmaktadır.

Günlük besin alımı tek bir öğünle sınırlandırıldığında yetersiz besin öğesi alımına sebep olmaktadır. Düzensiz bir beslenmeye yol açtığı gibi sağlık açısından da olumsuz bir durum söz konusu olmaktadır. Açlık hormunu düzeyinin artmasına, mide bulantısı, baş dönmesi, insüline yanıtın gecikmesine, kolestrolün artmasına, cilt kuruluğu, kan şekeri seviyelerinde dalgalanmalar, mide kramplarına sebep olabilmektedir.

Yetersiz kalori ve besin öğesi alımıyla insanların kendilerini yorgun, halsiz ve sinirli bir ruh halinde hissetmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda çalışma hayatında işe konsantre olmayı da olumsuz etkilemektedir.

Gün içerisinde tek bir öğün ile alınması gereken besin öğelerinin mümkün olmadığı ve sağlığı olumsuz etkilediği için bu tip beslenmeden uzak durulmalıdır. Sağlıklı, düzenli ve dengeli bir beslenme tercih edilerek hem metabolizmayı yormamak hem de hastalıklara davetiye çıkarmadan vücut koruma altına alınmalıdır.

Sağlıkla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mine Baykal Arşivi

Ödem

06 Aralık 2022 Salı 00:32
SON YAZILAR